20. DANI HRVATSKOG FILMA U ORAŠJU

20. DANI HRVATSKOG FILMA U ORAŠJU

4. rujna, 2015.

dani_hrvatskog_filma_orasje-595x340
Projekcijom filma “Imena višnje”, režisera Branka Schmidta, u subotu 5. rujna u Orašju počinju “20. dani hrvatskog filma” na kojima će prikazati pet novih ostvarenja kinematografije Republike Hrvatske i tri filma iz BiH, Srbije i Slovenije.
U nedjelju, 6. rujna ljubitelji filmske umjetnosti moći će pogledati film “Ljubav ili smrt”, režisera Danijela Kušana, a u ponedjeljak, 7. rujna film “Takva su pravila” Ognjena Sviličića.
U utorak i srijedu na repertoaru su filmovi “Inferno” Vinka Moderndorfera i “Zagrebačke priče” koji potpisuje grupa od 6 autora.
Festival se nastavlja u četvrtak 10. rujna filmom “Ničije dijete” režisera Vuka Ršumovića, a u petak 11. septembra filmom “Stupica nevidljivog djeteta” Šemsudina Gegića.
Ovogodišnji “20. dani hrvatskog filma” završavaju u subotu, 12. rujna filmom “Gorčilo” režisera Milana Karadžića.
Festival nema natjecateljski karakter, nema neizvjesnosti ni crvenog tepiha, ali ima jedinstvenu dobrodošlicu i gostoprimstvo, zbog čega se iz godine u godinu mnogi glumci i gosti vraćaju u Orašje, a stalno pristižu i novi.
Posebnu nagradu festivala – Zlatni dukat ove godine dobit će i ponijeti kući režiser Branko Schmidt i Lukas Nola.
Pokrovitelj ovogodišnjih Dana hrvatskog filma u Orašju je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, a na manifestaciju je pozvana i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code