U HRVATSKOJ JE KRIZA PRAVIH MUŠKARACA

U HRVATSKOJ JE KRIZA PRAVIH MUŠKARACA

26. listopada, 2016.

 

 

 

“Svaka žena kad ima pored sebe pravog muškarca ona je mirna zadovoljna, sretna, voli biti u kući. Ispunjena je time što je voljena i što ima nekoga tko brine za nju kako već za ženu treba brinuti. Mislim da su za feminističke trendove u dobrom dijelu krivi muškarci. Često se govori o ženskim kvotama u politici. Mislim da je to nakaradno. Jer vrline političara su važne, a ne spol. Važno je tko posjeduje vrline poštenje, čestitost, ljubav prema domovini, strateško promišljanje. I tko posjeduje takve mentalne i duhovne sposobnosti, sasvim je svejedno je li muškarac ili žena. Potpuno je krivo nametati kvote, treba prepustiti to jednom prirodnom slijedu. Nijedan čovjek ne može biti ispunjeno biće ako se realizira samo kroz svoju karijeru, a ne i kroz obitelj”, objasnila je Ana Herman.

 

LINK: https://www.youtube.com/watch?v=v5sbO_TTrL0

Priredio: Franjo Dobrović

 

U emisiji Markov trg na Z1 televiziji, u utorak 25. kolovoza, gostovali su odvjetnik Željko Olujić i poslovni strateg mg. sc. Ana Herman. Tema je bila nedostatak strateških ciljeva zbog čega u Hrvatskoj vlada svojevrsni kaos ideja i emocija, a što se najjasnije vidi u fenomenom kolektivnog sućutnog naricanja nad brojnim stratištima hrvatskoga naroda. Gotovo svakodnevno se u Hrvatskoj održavaju promocije raznih knjiga, dokumentarnih filmova, tribina, okruglih stolova gdje se otkrivaju stratišta i počinitelji, gdje se stalno i bez prestanka prebrojavaju kosti ubijenih Hrvata i ništa drugo.

“To je nacionalno frustrirajuće u najširem smislu riječi. Istina je radikalna i zna boljeti, ali je neophodna. Kad govorite o tribinama na kojima se o tome govori i one su potrebne jer da ih nema, ono što je potisnuto još jače skače. Nedavno je Biskupska konferencija rekla da je nama potrebna istina o svim zločinima pa i o Jasenovcu. Pravo mora prevenirati i upozoriti na zločine kako se više ne bi ponovili”, izjavio je Olujić.

Uživanje u statusu žrtve

“Hrvati iz nametnutih razloga, kao da su preuzeli zadovoljstvo uživanja u statusu žrtve. Nikako da se izađe iz tih krugova kostiju, stratišta i žrtava. Mi recimo imamo Društvo za istraživanje žrtava rata i poraća. Kad ćemo imati Društvo za istraživanje počinitelja tih zločina? Mi smo zadnji pobjednički narod iz 20. stoljeća i to moramo poistovjetiti sebi samima”, kaže Herman.

“Kada imate bizarnu situaciju gdje Katolička Crkva u Hrvatskoj mora sa Srpskom pravoslavnom crkvom raspravljati o svetosti Stepinca. Razgovarati s nekim tko je lažljivac, koji je izmislio čovjeka Vukašina koji nikada nije postojao, za kojeg tvrde da je stradao u Jasenovcu i o tome napisali silu knjiga, s takvima je bespredmetno razgovarati. Takvim razgovorima se stvara dodatna krivnja hrvatskom narodu. Stepinac je simbol stradanja Hrvatske,” dodao je Olujić.

”Kada je 1986 godine bilo suđenje Franji Tuđmanu, tada sam ga branio, sve se svodilo na tu kolektivnu krivnju i Hrvatima se poručivalo ‘budite kuš’. Tada je bila dominantna srpska vlast i to je bilo ciljano., Danas imamo svoju državu i istinu bi trebalo utvrditi. Međutim, kad povjesničari to počnu istraživati njih se optužuje da su ustaše. Kao da još uvijek vlada strah u hrvatskom narodu pa se ne smije govoriti o nečemu što je bitno za ovaj narod i to nisu uspjele riješiti političke elite ni s lijeva ni s desna.”, kaže Olujić.

“Hrvatski je narod i dalje teroriziran i omalovažavan. Primjerice, zbirka dokumenta koje je Slobodan Praljak objavio u svojim knjigama, radi s e o vojnim dokumentima i to se proglašava šundom. Gospođa Obuljen, danas ministrica kulture je to potpisala i tu je njena odgovornost. Pogledajte što se događa u Ministarstvu poljoprivrede gdje se čovjek s dva svjedoka upisuje na tuđu zemlju i dobiva poticaje i potpore. To je ona partizanska metoda kada se s dva svjedoka dobivala boračka penzija”, smatra Herman.

“U Hrvatskoj se dogodio stopostotni kriminal za vrijeme velikih Milanovićevih feudalaca. Ti su veliki feudalci usitnili svoje posjede na tisuće malih kako bi dobili tisuće poticaja”, dodao je Olujić.

Bitne vrline, a ne spol

“Kada govorimo o natalitetu u Hrvatskoj nije kriza žena, nego kriza muškaraca. U Hrvatskoj nema pravih muškaraca. Svaka žena kad ima pored sebe pravog muškarca ona je mirna zadovoljna, sretna, voli biti u kući. Ispunjena je time što je voljena i što ima nekoga tko brine za nju kako već za ženu treba brinuti. Mislim da su za feminističke trendove u dobrom dijelu krivi muškarci. Često se govori o ženskim kvotama u politici. Mislim da je to nakaradno. Jer vrline političara su važne, a ne spol. Važno je tko posjeduje vrline poštenje, čestitost, ljubav prema domovini, strateško promišljanje. I tko posjeduje takve mentalne i duhovne sposobnosti, sasvim je svejedno je li muškarac ili žena. Potpuno je krivo nametati kvote, treba prepustiti to jednom prirodnom slijedu. Nijedan čovjek ne može biti ispunjeno biće ako se realizira samo kroz svoju karijeru, a ne i kroz obitelj’, objasnila je Herman.

“Svi napadi na obitelj, Crkvu, narod imaju posljedicu pad nataliteta. Mladi danas ne žele brak, djecu. Danas je komoditet prisutan i on je fatalan za to. Danas je klima u društvu takva da ne stimulira zajednicu muškarca i žene koji bi imali djecu”, smatra Olujić.

“Još od Pape Agatona mi se stalno branimo i to je jedan luzerski mentalitet. Naši branitelji su ratnici i tako ih treba zvati. Mi sustavno zaboravljamo da smo zadnja pobjednička država iz 20-og stoljeća i mi to ne iskorištavamo. Sada nam još mute vodu pa naša djeca ne znaju za naše heroje, za bitke u Domovinskom ratu. Sve ono što je pozitivno treba naglašavati, a ne tu ulogu žrtve koja nam se stalno nameće”, objasnila je Herman.

“Kada general Krstičević kaže da mu je osnovno da nas i u miru brani od rata odmah skaču nekakvi Centru za Mirovni studiji koji ga napada zbog te izjave. Kod nas je bio oslobodilački rat. Domovinski je bio u SSSR-u. Stoga kada takav Centar dovodi u pitanju autoritet tog generala to govori potrebu da moramo razrađivati koncept domovinske sigurnosti koji je general Krstičević potaknuo. Živimo u nestabilnim vremenima. Ali prostor u medijima dobivaju takve ništarije kao što su ta gospoda iz Centra za mirovne studije”, zaključio je Olujić. T

 

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code