POST ROCK VESELICA U RIJEČKOM “POGONU KULTURE”

POST ROCK VESELICA U RIJEČKOM “POGONU KULTURE”

26. rujna, 2016.

 

 

U petak, 14. listopada, u riječkom Pogonu kulture nastupaju TIDES FROM NEBULA (Poljska), ASHERAAH (Rijeka) i 00y18 (Austrija).
Koncertna sezona starta s post rock veselicom. Momci iz benda Tides From Nebula, vraćaju se Rijeku promovirajući svoj novi album „Safeheaven“. Tides From Nebula svoje glazbeno putovanje počinju 2008. u Varšavi, a već godinu dana nakon snimaju prvi album „Aura“. Iako je riječ o relativno mladom bendu, dečki iza sebe imaju preko 500 koncerata, koje uključuje i nastupe na svim relevantim festivalima kojima je predznak post rock. Upravo ih posljednji album „Safeheaven“ stavlja na vrh žanra te se trenutno smatraju najfinijom kremom post-rocka. Osim posljednjeg, njihov opus sačinjavaju još tri albuma, fenomenalni live session, zvuk im je organski i melodičan, a sama svirka divljaštvo na najljepši način.
Domaću podršku daju Asheraah, post- metal bend koji djeluje od 2009. Njihovi nastupi su odlična kombinacija zaraznih rifova koji se spajaju s video projekcijama. Momci iza sebe imaju album „The Mountain“ izdan od strane Geenger Recordsa.
Lineup podebljava austrijski ambijentalni-sludge duo 00y18. Bend je nastao kao bedroom projekt Michaela Zimmela – gitarista post – metal grupe MetheXis. Po raspadu benda 2011. Michael se je zaputio na više europskih turneja, gdje je kao one man band djelio pozornicu za gazdama žanra kao što su This Will Destroy You, Maybeshewill, Tundra, Mantar i Celeste.

Cijena ulaznica u preprodaji iznosi 40 kuna,dok će na dan koncerta biti potrebno izdvojiti 55 kuna. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code