155 STRIJELACA NATJECALO SE U OSIJEKU

155 STRIJELACA NATJECALO SE U OSIJEKU

23. prosinca, 2016.

 

 3kolo Finale Z pistolj

Natjecanje najboljih hrvatskih strijelaca održano je u dvorani Gradski vrt, u organizaciji Građanskog streljačkog društva Osijek 1784, a u 1. A ligi HSS-a nastupilo je 59 natjecatelja/ica u pištolju i 61 natjecatelj/ica u disciplini puška. Kada im se pridodaju nastupi natjecateljica i natjecatelja iz 1. B lige, ukupno je u Osijeku nastupilo 155 natjecateljia/ica. Među njima su naravno bili i hrvatski olimpijci predvođeni najpoznatijom hrvatskom streljačicom Snježanom Pejčić, ali i brojni mladi strijelci koji već sada najavljuju odlične rezultate u budućnosti.

Najstarije športsko društvo u Hrvatskoj, GSD „OSIJEK 1784“ predstavljalo je 12 strijelaca, među kojima su se posebno iskazali članovi muške ekipe zračnog pištolja u sastavu Uroš Kačevenda, Leon Luka Ćelić i Borna Butković koji su osvojili drugo mjesto ekipno, ali su zadržali prednost iz prva dva kola, te su i dalje vodeća ekipa 1.A Lige HSS-a. Djevojke GSD-a također su imale uspješan dan, te su osvojile 2. mjesto ekipno u ženskoj konkurenciji među pištoljašicama. Nakon što su otpucale jednak broj krugova kao ekipa SD „Dalmacijacement“, o pobjedi je odlučio veći broj „muševa“ (muš=unutarnja desetka) ekipe iz Solina, pa djevojke nakon trećeg kola drže ukupno drugo mjesto 1. A lige HSS-a.

Zadovoljstvo trenerice GSD „OSIJEK 1784“ Mirele Skoko Ćelić veliko je, jer je Marijana Mateja Štrbac s otpucana 374 kruga u kvalifikacijama ostvarila normu za EP zračnim oružjem koje će se održati od 6. do 12. ožujka u slovenskom Mariboru. Marijana Mateja pridružila se tako reprezentativcima GSD „OSIJEK 1784“ Urošu Kačevendi i Leonu Luki Ćeliću koji su svoje mjesto u reprezentaciji Hrvatske osigurali još ranije.


S obzirom da je ovo bilo i Izborno natjecanje,
održano u subotu 17. prosinca, organizator je sukladno odluci I.O. Hrvatskog streljačkog saveza organizirao i 4 finalna gađanja, na kojima su sudjelovala/e po 4 najbolja/e seniora/ke i 4 najbolja/e juniora/k, odnosno dva finalna natjecanja u disciplini zračni pištolj i dva u disciplini zračna puška. Finala su, paralelno s drugim programima, održana u posebno pripremljenoj finalnoj dvorani, a postignuti su sljedeći rezultati:

III kolo 1.A lige – IZBORNO

Finale 10m zračna puška seniori-juniori

 1. Borna Petenjek (SD „Dalmacijacement“, Solin)
 2. Petar Gorša (SD „Dalmacijacement“, Solin)
 3. Denis Tomašević (SZ „Mars“, Beli Manastir)

Finale 10m zračna puška seniorke-juniorke

 1. Snježana Pejčić (SK “Lokomotiva”, Rijeka)
 2. Ivana Babić (SŠK „Podravka“, Koprivnica)
 3. Marta Zeljković (SD „Dalmacijacement“, Solin)

Finale 10m zračni pištolj seniori-juniori

 1. Saša Špirelja (SD „Končar-Zagreb 1786“, Zagreb)
 2. Ante Krišto (SD „Dalmacijacement“, Solin)
 3. Uroš Kačevenda (GSD „Osijek 1784“, Osijek)

Finale 10m zračni pištolj seniorke-juniorke

 1. Marija Siladjev (SK “Lokomotiva”, Rijeka)
 2. Marija Marović (SD „Dalmacijacement“, Solin)
 3. Teodora Šimić (GSD „Osijek 1784“, Osijek)

U vrlo dobrom sportskom ozračju i odličnim uvjetima dvorane Gradski vrt, uz 3. kolo 1.A lige održano je i 3.kolo 1.B lige HSS-a, čiji su rezultati također u službenom Biltenu natjecanja kojega šaljemo u privitku, GSD „OSIJEK 1784“ ponovno se pokazao kao odličan organizator natjecanje, za što je dobio brojne pohvale.

U privitku, uz službeni Bilten 3. kola, dostavljamo i fotografiju snimljenu tijekom finalnog gađanja u ženskoj konkurenciji pištolja 10m. Prva s lijeva je nova reprezentativka Hrvatske, Marijana Mateja Štrbac, članica GSD „OSIJEK 1784“. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code