ŽIČARA ZASAD SKUPLJA ZA 80 MILIJUNA KUNA

ŽIČARA ZASAD SKUPLJA ZA 80 MILIJUNA KUNA

23. studenoga, 2020.

 

 

S obzirom na veliki interes javnosti te brojne upite koji su upućeni Gradu Zagrebu, a vezano za videozapis objavljen na YouTube-u navodnog Dragutina Sailija, sve zainteresirane obavještavamo da isti nije točan, već se radi o nepotpisanom uratku subjekta koji ima vlastiti osobni interes za širenje takvih informacija kojima se neistinito i tendenciozno prikazuju činjenice na način kako ne odgovara istini.

Grad Zagreb 23. listopada 2020. objavio sve anekse ugovora na izgradnji žičare sa svim razlozima zbog kojih je bilo potrebno ugovoriti iste.  Isto tako, Grad Zagreb je tijekom samih radova od nadzora zatražio detaljnu analizu razloga povećanja troškova te je nadzor nad radovima izradio tu analizu 20. listopada 2020.

Sažetak iste analize dostupan je javnosti, a ista je potkrijepljena i nizom pripadajućih dokumenata iz kojih je vidljivo da je do povećanja troškova došlo uslijed neadekvatne i nepotpune dokumentacije dostavljene Gradu od strane projektanata. Projektna dokumentacija za izgradnju predmetne gradevine imala znatne greške koje su Gradu Zagrebu kao lnvestitoru, zasad prouzročile financijsku u iznosu od 63.777.746,94 kn bez PDV-a, odnosno 79.722.183,68 kn sa PDV-om.

Nadzor je provelo poduzeće ZEM nadzor d,o.o.. Palinovedka 190, Zagreb. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code