POKRENUT PORTAL IGNACIJE.HR

POKRENUT PORTAL IGNACIJE.HR

2. kolovoza, 2020.

 

 

 

Portal za duhovnost ignacije.hr predstavljen je i pokrenut večer uoči spomendana svetog Ignacija Lojolskog u sklopu proslave Ignacijeva pod nazivom ”Prijatelji u Gospodinu” u dvorištu Bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj. Radi se o web stranici ignacijevske duhovnosti koju su pokrenuli hrvatski isusovci sa suradnicima laicima, a na kojoj je po prvi puta na jednome mjestu na moderan način objedinjeno znanje i praksa duhovnosti svetoga Ignacija koju baštine isusovci.

Osim velikog broja članaka o ignacijevskoj tradiciji, portal sadrži poticajne i edukativne video sadržaje, teološke tekstove, meditacije te praktične ignacijevske savjete za dinamičan duhovni život. Obrađuje pitanje donošenja odluka, duhovne pratnje kao načina življenja Crkve, duhovnih vježbi kao i dara i vještine razlikovanja duhova. Objašnjava kako se ignacijevska duhovnost živi u praksi i upoznaje čitatelje s djelovanjem pape Franje kao suvremenim primjerom primjene poznavanja života i djela svetoga Ignacija. Portal je namijenjen svim osobama koje žele podići kvalitetu, zrelost i autentičnost svog duhovnog života.

Idejni začetnik i voditelj ovog potpuno volonterskog projekta je isusovac p. Tvrtko Barun: ”Nažalost, vrlo je malo kvalitetnih vjerskih portala u Hrvatskoj. Portal za duhovnost ignacije.hr trudi se to mijenjati. Svima koji žele rasti u odnosu s Bogom ignacije.hr nudi kvalitetan i raznolik sadržaj, poticaje za promišljanje ali i konkretan život u Duhu jer ignacijevska tradicija je uvijek živjela od energične napetosti između kontemplacije i akcije.” T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code