HSP: OČEKUJEMO ŽURNO POSTUPANJE DORH-a

HSP: OČEKUJEMO ŽURNO POSTUPANJE DORH-a

16. siječnja, 2020.

 

Jugoslavenska tajna policija UDB-a likvidirala je sedamdeset i tri hrvatska politička emigranta, petorica su nestala, dvadeset i četiri su preživjeli egzekucije, petorica su oteta i prebačeni u Jugoslaviju dok su dvojica pobjegli otmičarima. Likvidirane su i cijele obitelji, skupa sa malom djecom. Nema nikakve dvojbe kako su Kreši Beljaku, kao uostalom i većini hrvatskih građana, te činjenice jako dobro poznate. I što onda u tom kontekstu uopće znači njegova krajnje neiskrena, degutantna i krajnje nemušta takozvana isprika? Kako se uostalom za izrečene umobolne strahote netko može ispričati? Je li Krešo Beljak, dok je pisao navedenu objavu, razmišljao kako će ista djelovati na žrtve zločinačkog Titovog komunističkog režima, na njihove obitelji, rodbinu, prijatelje?

Tekst: Karlo Starčević, predsjednik HSP-a

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke, Krešo Beljak, je dana 11. siječnja 2020. godine u 22.57 sati na svome privatnom twitter profilu objavio kako je zloglasna jugoslavenska ‘Uprava državne bezbednosti’, kolokvijalno UDB-a, likvidirala premali odnosno nedovoljan broj hrvatskih političkih emigranata, navodeći također kako je upravo ta činjenica, između ostaloga, presudna za izbijanje ratova na prostoru bivše Jugoslavije. Podredno je hrvatsku političku emigraciju okarakterizirao kao ‘fašiste koji su nažalost pobjegli UDB-i’.

Nema nikakve dvojbe kako, nakon navedene twitter objave, predsjednik Hrvatske seljačke stranke mora odmah i neodgodivo podnijeti ostavku na sve dužnosti u matičnoj stranci, također i na sve dužnosti u hrvatskom parlamentu i drugim državnim institucijama, kao i na mjesto gradonačelnika grada Samobora.

Krajnje degutantno

Očekujemo također i reagiranje političkih, odnosno koalicijskih partnera Hrvatske seljačke stranke, dakle vrlo jasno i nedvosmisleno očitovanje SDP-a, HSU-a i GLAS-a glede ove krajnje degutantne, ali i izdajničke objave predsjednika HSS-a. Hrvatska javnost mora znati stav političkih partnera HSS-a, moramo znati podupiru li navedenu objavu i hoće li nastaviti političku suradnju sa tim čovjekom.Obzirom kako Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) postupa i poduzima radnje temeljem kaznene prijave, ali i ako na drugi način utvrdi postojanje relevantne sumnje u počinjenje kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti, čl.205.st.6. kao i čl.206.st.4. ZKP-a, očekujemo žurno postupanje DORH-a obzirom da je razvidno postojanje ozbiljnog kaznenog djela.Nema nikakve dvojbe kako Krešo Beljak, da je Republika Hrvatska kojim slučajem uređena pravna država, više ne bi bio čelnik jedne parlamentarne političke stranke, bio bi osoba protiv koje organi gonjenja provode izvidne radnje. Možemo samo zamisliti što bi se nekom političaru, na primjer u Njemačkoj, dogodilo da slučajno objavi kako je istočno-njemačka tajna policija STASI likvidirala premali broj političkih neistomišljenika. Takav političar više niti minute ne bi egzistirao u njemačkoj politici.

Jugoslavenska tajna policija UDB-a likvidirala je sedamdeset i tri hrvatska politička emigranta, petorica su nestala, dvadeset i četiri su preživjeli egzekucije, petorica su oteta i prebačeni u Jugoslaviju dok su dvojica pobjegli otmičarima. Likvidirane su i cijele obitelji, skupa sa malom djecom. Nema nikakve dvojbe kako su Kreši Beljaku, kao uostalom i većini hrvatskih građana, te činjenice jako dobro poznate. I što onda u tom kontekstu uopće znači njegova krajnje neiskrena, degutantna i krajnje nemušta takozvana isprika? Kako se uostalom za izrečene umobolne strahote netko može ispričati? Je li Krešo Beljak, dok je pisao navedenu objavu, razmišljao kako će ista djelovati na žrtve zločinačkog Titovog komunističkog režima, na njihove obitelji, rodbinu, prijatelje?

Komunistički ekstremizam

Izjave poput ove zastrašujuće su, zabrinjavajuće i nedopustive u normalnom demokratskom društvu. Kada se ima u vidu i nedavna, jednako skandalozna, izjava saborskog zastupnika SDP-a Nenada Stazića kako koncem drugog svjetskog rata nije likvidiran dovoljan broj Hrvata, onda se može zaključiti kako je u političkom prostoru Republike Hrvatske došlo do značajnog porasta lijevog filo komunističkog ekstremizma. Ako netko napiše ono što je napisao Krešo Beljak mi smo uvjereni kako ta osoba tako i misli. Nas u ‘Hrvatskoj stranci prava’ nikakve lažne isprike ne mogu zavarati niti navesti na krivi zaključak, jasno nam je s kime imamo posla, jasno nam je na koji bi se način mentalni sljedbenici Titovog jugoslavenskog boljševizma obračunavali sa svojim političkim neistomišljenicima.

Čak i pored činjenice kako je u pitanju fingirana, neiskrena i krajnje nemušta isprika, ostaje nejasno zbog čega se Krešo Beljak konkretno ispričao? Zbog izjave kako je UDB-a likvidirala premalo Hrvata ili zbog tvrdnje kako su ratovi na području bivše države rezultat i hrvatskog fašizma. Izjava o jednakoj krivnji ‘hrvatskog i srpskog fašizma’ posebno je opasna. Ista je na tragu veliko-srpske propagande kako su za sve ratove na prostoru bivše Jugoslavije ‘podjednako svi krivi’, dakle podjednako su krivi nekakvi imaginarni fašizmi, koje upravo Beljak spominje, a ne velikosrpska hegemonistička politika Slobodana Miloševića.

Nakon svega, ostaje nam zapitati se hoće li itko normalan više za takvog čovjeka i takvu stranku glasovati?

Ono što je nas u HSP-u posebno razočaralo jest činjenica kako osim gradonačelnika grada Čazme, gospodina Dinka Piraka, baš nitko, niti jedan općinski, gradski ili županijski ogranak HSS-a, nije reagirao na spomenutu izjavu. Reakcije su posve izostale. Mogli bismo biti zločesti pa kazati kako je većina članstva nekada časnog HSS-a suglasna sa izrečenim, jer ako nešto u politici ne demantirate onda to postaje istina, fakat, postaje nepobitna činjenica. Ako pak misle kako se ne trebaju očitovati, neka tako bude, to ostavljamo njihovoj savjesti.

Obzirom kako je Krešo Beljak zastupnik u Saboru RH otvara se pitanje i Etičkog kodeksa saborskog zastupnika. Sukladno važećem kodeksu tražimo postupanje Predsjednika hrvatskog Sabora, gospodina Gordana Jandrokovića, glede ovog slučaja. Uvjereni smo kako se izrečeno ne može okarakterizirati kao elementarna neodgojenost, nepristojnost ili agresivnost, razvidno je kako je u pitanju puno opasnija rabota, naravno na štetu hrvatskog čovjeka.

Sukladno svemu navedenome, obzirom kako se radi o postojanju ozbiljnog kaznenog djela, Hrvatska stranka prava je nadležnom Državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv Predsjednika Hrvatske seljačke stranke Kreše Beljaka.

U Zagrebu, 15. siječnja 2020. godine T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Neša Cvijanović s Petrove gore
  #1 Neša Cvijanović s Petrove gore 20 siječnja, 2020, 10:58

  Davor Dijanović komentira najnovija događanja u Rijeci gdje je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel pokrenuo projekt obnove Titova broda Galeb, a uskoro će na pročelje zgrade u centru grada biti postavljena velika zvijezda petokraka umjetnika Nemanje Cvijanovića.
  U 2020. godini, godini kad je Rijeka europska prijestolnica kulture, građani Rijeke moći će vježbati i Jugo-Jogu. Tito, petokraka i Jugo-Joga prave su pravcate europske kulturne vrijednosti! Baš je dotični kordunaš-orjunaš Nemanja Cvijanović mogao pet kraka propeti na vrh olinjala spomenika na Petrovoj gori. Veliki je umjetnik kao sliniša labrović s pupavčevih skršenim ćiriličnim pločama za vlaški badnji da ne bude zadnji. Mogao je i ne pitajući, jer vlaškom prijetvornu komunizmu i svetosavlju na tlu Hrvatske ionako istječu zadnji trzaji. Mogao je i zapevati, zakantati kao Obrsnel “S ove naše Petrove gore lepo se vidi i bilo naše srpsko more…”

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. miroljubac
  #2 miroljubac 19 siječnja, 2020, 23:37

  Kakva je to stranka koja ne može izbaciti ovakvu štetočinu?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Vlaška nova godina na Velesajmu
  #3 Vlaška nova godina na Velesajmu 18 siječnja, 2020, 10:32

  Kao što se božićni prijem u organizaciji SNV-a i zagrebačkoga VSNM-a iz godine u godinu pokazuje prvorazrednim političkim događajem, tako i manifestacija Srpsko veče postaje najznačajnijim društvenim okupljanjem srpske zajednice u Hrvatskoj. Tako se i prošle subote, 11. januara, velika dvorana zagrebačkog restorana Globus pokazala premalom za sve koji su zajednički i uz tradicionalne sadržaje željeli obilježiti dolazak nove godine po julijanskom kalendaru, unatoč tome što u nju stane i više od osam stotina ljudi.

  Iako je za lanjske proslave zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao obećanje da će se srpskoj zajednici za novogodišnje okupljanje osigurati veća dvorana unutar istog ugostiteljskog objekta na Zagrebačkom velesajmu, to se nije zbilo – najvjerojatnije stoga što je taj prostor iznajmljen za održavanje svadbe, čiji su uzvanici te večeri svako malo zavirivali u halu u kojoj su se uz narodnu srpsku muziku i u veseloj atmosferi možda i bolje zabavljali njihovi sugrađani. Za to je ove godine bio zadužen izvrstan orkestar Andrije Jovanovića Kute, a poseban doprinos proslavi dali su plesači i plesačice Prosvjetinog ansambla narodnih igara: njihove su dvije koreografije pobudile takvo zanimanje okupljenih da su gotovo zanemarili glavno jelo menija koje se upravo bilo posluživalo.
  Nagledaše se zagrebčanci lijepijeh vlaških guzica, a plesalo se u parovima, muških desnica spuštenih do dupenceta dežmekastih i krljavih plesačica. Bez žikina kola.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Kreten Frano je zbuđen, vorsicht, Ende!
  #4 Kreten Frano je zbuđen, vorsicht, Ende! 17 siječnja, 2020, 10:55

  Zar su toga srolju Franu probudili iz komunjarske i marksengelsovske kome? Blago nama svima…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. FRANO-MARXISTA
  #5 FRANO-MARXISTA 16 siječnja, 2020, 17:30

  HSS ,KAO KATOLIČKO-KMETSKA, ROBOVSKA LATIFUNDIJA ,VIŠE NE POSTOJI.

  TAKO JE OD DANAS ,NOVA HRVATASKA, NE STRANKA,NEGO ORGANIZACIJA GRAĐANA HRVATSKE KOJI SU OKRENUTI PROIZVODNJI HRANE I ZAŠTITI PRIRODNE OKOLINE, KOJA JE OSNOVNI I NAJVAŽNIJI UVJET OPSTOJNOSTI GRAĐANINA HRVATSKE, A PREDVODI JU V RSNMI MOMAK KREŠO BELJAK..SADA JE DOBILA SVOJU PRAVU ,POLITIČKU I NACIONALNU FIZIONOMIJU.

  HSS- JE OD DANAS ,ORGANIZACIJA HRVATSKIH GRAĐANA ,A NE LATIFUNDIJA ROBOVSKIH KMETOVA ZLOČINAČKOG KAPTOLA ,KOJEM SU ROBOVALI 7OO GODINA I KOJI SVOJU EGZISTENCIJU ,DANAŠNJIM DANOM ,TEMELJE NA SVJESTI SVOJIH ČLANOVA ,DA SU SVJESNI VREMENA U KOJEM ŽIVE I SVIH NAUČNIH DOSTIGNUĆA LJUDSKOG UMA A KOJI SE PREDICIRAJU U PLANETRANOJ TEHNICI I TEHNOLOGIJI KOJA ĆE IM BITI GLAVNI OSLNOAC U STVARALAŠTVU ,A NE ROBOVSKOM RADU, U GRAĐENJU BUDUĆNOSTI KOJA VIŠE NEĆE BITI POLJODJELSKA U SMISLU DOSDAŠNJEG ROBOVANJA NEIZVJENIM PRIRODNIM POJAVAMA I DRUŠTVENO –NEIZVJESNIM ODNOSIMA ,STRUKTURIRANIM KLASNO- KAPITALISTIČKO-EKSPLOATATORSKIM I PLJAČAKAŠKIM SUSTAVOM ODNOSA.. HRVATSKI GRAĐANI, ČLANOVI OVE ORAGNIZACIJE OKRENUTI SU PROIZVODNJI I STVARALAŠTVU NA PODRUČJU PROIZVODNJE HRANE I ZAŠTITI PRIRODNIH RESUSRSA,FLORE , FAUNE I ČISTOĆE PRIRODNE OKOLINE U KOJOJ BORAVE I STVARAJU UVJETE ŽIVLJENJA, KORISTEĆI SE PLANETARNOM TEHNIKOM I TEHNOLOGIJOM KOJA ĆE BITI OSNOVNA I VLADAJUĆA PERSPEKTIVA BIVSTVOVANJA,RAZVOJA I SVEUKUPNE PERSPEKTIVE RAZVOJA I OPSTANKA LJUDSKE ZAJEDNICE.
  ZATO JE SKUP IZABRANIH PREDSTAVNIKA ODLUČIO UJEDINITI SVOJE POLITIČKE SNAGE U TRAŽENJU PARTNERA KOJI IMAJU ISTE ILI NAJSLIČNIJE PROGRAME DA MIJENJAJU SEBE I SVOJE VIZIJE I SVIJET U KOJEM ŽIVE, RADI STVARANJA NAJBOLJE PERSPEKTIVE U SKLADU SA VLADAJUĆOM TEHNIKOM I TEHNOLOGIJOM, A KOJA IMA PLANETARNE MOĆI DA SLUŽI ČOVJEKU ,ODNOSNO ZAJEDNICI GRAĐANA NA OVIM PROSTORIMA ,JER JE TA VLADAJUĆA TEHNIKA I TEHNOLOGIJA PORUŠILA SVE GRANICE DOSDAŠNJIH LJUDSKIH PODJELA,KAKO TERITORIJALNIH TAKO I ONIH IDEOLOŠKIH I TRADICIONALNIH KOJIMA SU DO SADA ROBOVALI.

  PREMA TOME , BIVŠA HSS I NJEN DOSADAŠNJI PREDSJEDNIK ,PRINC OD KAPTOLA ,SLJEDNIK ZATUCANIH I NEUKIH ALI INDOKTRINIORANIH KLERIKALNO-OSIONIH KLATOLIKA BRAĆE RADIĆA SLJEDBENIKA STEPINČEVSKE KMETSKO ROBOVSKE TRADICIJE NA SELU JE OD DANS U ROPOTARNIOCI POV IJESTI ,A NOVA NARAODNA STRANKA UDRUŽENIH PROIZVIOĐAČA HRANE I ZAŠTITE OKOLIŠA POSTAJE NARODNA ZAJEDNICA PROIZVOĐAČA. NOVIM USTROJEM POSTAJE OZBILJNA DRUŠTVENA ZAJEDNICA,NIKAKO I NE KAO STRANKA, JER JE TO KLASNI USTROJ, KAPITALISTIČKO-KATOLIČKE,KMETSKO-ROBOVSKE EKSPLOATACIJE ,A ONA JE NARODNA ZAJEDNICA JEDNAKIH KOJA SE OPREDJELILA ,ŽIVOTOM I STAVRALAŠTVOM, PROIZVODITI SVE VRSTE IZVORNIH PRIRODNIH PROIZVODA KOJE PRUŽAJU GEOGRAFSKI UVJETI NA PROSTRORIMA NA KOJIMA JE SMJEŠTENA ZAJEDNICA HRAVTSKIH GRAĐANA, A ONA JE SMJEŠTENA ,NA SREĆU ,U GEOGRAFSKIM PROSTORIMA KOJI PRUŽAJU UVJETE ZA DIFERENCIRANOST I RAZANOLIKOST PRIRODNIH PROIZVODA I TIME PRUŽAJU OSNOVU DRUŠTVENE PODJELE RADA I POSTICAJ ČLANOVA ZAJEDNICE,SMJENJIVANJEM PRIRODNIH USLOVA U KOJIMA OBITAVAJU,NA UMNOGOSTRUČIVANJE DRUŠTVENIH POTREBA, SPOSOBNOSTI SREDSTAVA ZA RAD I NAČIN RADA. DAKLE ,SVOJSTVA GEOGRAFSKE SREDINE USLOVLJAVAJU RAZVITAK PROIZVODNIH SNAGA ,A RAZVITAK PROIZVODNIH SNAGA USLOVLJAVA RAZVITAK EKOMSKIH A SA NJIMA I SVIH DRUGIH DRUŠTVENIH ODNOSA.
  DAKLE ,TO JE OSNOVNI I POKRETAČKI MOTIV ZA NOVIM USTROJAVANJEM ZAJEDNICE HS-A I TRAŽENJEM PARTNERSKIH ,POLITIČKIH I SVIH DRUGIH SNAGA NA PROSTORIMA HRVATSKE DA SE UJEDINE NA OVOM PROGRAMU KOJI ĆE BITI OKOSNISCA STVARALAŠTVA I NAPRETKA HRVATSKIH GRAĐANA. A TO ĆE BITI I POVIJESNA PREKRETNICA U SVIJESTI HRVATSKIH GRAĐANA DA SE NAKON 7OO GODINA ROPSTVA HRVATSKOG GRAĐANINA ,A POSEBNO ONIH ŽIVUĆIH NA SELU, IZBAVE IZ ROPSTVA KASTINSKE I RELIGIJSKE TLAKE ZLOČINAČKOG KAPTOLA ,KOJI JE KROZ POVIJEST,PIŠE KRLEŽA,SVAKU BUNU HRAVTSKIH ROBAOVA PROTIV TLAKE CRKVENIH VELIKAŠA, UGUŠIO U KRVI A NJIHOVIM VOĐAMA ODSJECALI GLAVE ILI IH KRUNILI UŽARENOM ŽELJZNOM KRUNOM ,KAKO SU TO UČINILI MATIJI GUPCU,KOJEGA JE KAPTOLSKI BISKUP OSUDIO I KRUNIO.

  PO PRVI PUT SE HRVATSKI GRAĐANIN -SELJAK OKREĆE SAMOM SEBEI I SVIM SVOJIM LJUDSKIM SPOZANJAMA DA JE SVJESTAN SEBE I SVIJETA U KOJEM ŽIVI,A ON JE SVIJET ZAJEDNISTVA KOJEG OBJEDINJUJE NAJMAOČNIJA TEHNOLOGIJA NAŠEG VREMENA ,PA GRAĐANI HRVATSKE ,KOJI SU OKRENUTI POLJODJELSTVU ODLUČILI BITI SVOJI NA SVOME, ŠTO ĆE REĆI , NIKADA VIŠE KMETOVI ,ROBOVI U SLUŽBI KAPITALA ,A POD POKRIVITELJSTVOM ZLOČINAČKOG KRŠĆANATVA IZ ČIJIH GAĆA JE EMANIRAO KLASNO-ZLOČINAČKI KAPITALISTIČKI SUSTAV ODNOSA.OVO OBJAVLJUJE MARXISTA ,FRANO PETRUŠIĆ KOREKTNO I ISTINITO ,MARXISTIČKI ,NA OVID ČLANOVIMA HASS-A.MOLIM REDAKCIJU FACEBOO-A DA OVAJ KOIMENTAR NE POBRIŠE ,JER JE POTREBAN ,UPRAVO SADA DA DEMANTIRAM OV OG ČAZMANSKOG ŽUPANA,ODNOSNO, GRADONAČELNIKA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code