10 MILIJUNA ZA TEHNOLOŠKI PARK NA VELESAJMU

10 MILIJUNA ZA TEHNOLOŠKI PARK NA VELESAJMU

30. studenoga, 2015.

Tehnopark_img_800_4_3
Prezentaciju idejnog rješenja preuređenja paviljona 12 na Zagrebačkom velesajmu za potrebe Tehnološkog parka održali su u Gradskoj upravi gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, prorektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga te pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić. Projekt što će se realizirati u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, vrijedan je 10 milijuna kuna te će ga financirati Grad Zagreb, a mladim, inovativnim poduzetnicima bit će na raspolaganju 364 radna mjesta i sva potrebna infrastruktura.
Istaknuvši važnost Zagrebačkog velesajma kao prepoznatljive i djelotvorne prostorno-ekonomske sastavnice Grada, gradonačelnik Bandić objasnio je kako je cilj stvaranja ovakve poslovne okoline poticanje znanosti, istraživanja i inovativnosti, što će u konačnici rezultirati prosperitetom grada, dodavši da ovaj projekt označava početak istinskog redizajna Velesajma. Ovakvi parkovi predstavljaju osnovnu infrastrukturu za razvoj društva baziranog na znanju i omogućit će gradskoj upravi, univerzitetima i privatnim kompanijama da surađuju radi razvoja, transfera i komercijalizacije tehnologije, zaključio je.
Prorektor Sveučilišta u Zagrebu Miljenko Šimpraga pozdravio je inicijativu Grada, naglasivši da se ovime Zagreb svrstava među najrazvijenije gradove svijeta, koji su prepoznali važnost znanja i inovacija te svoj gospodarski razvitak temelje upravo na tome. Prije samo dva mjeseca potpisan je Sporazum o suradnji između Sveučilišta i Grada, a već danas imamo prezentaciju projekta, rekao je prorektor izrazivši želju da se Park širi i dalje.
Kako je objasnila pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, Tehnološki park inicijativa je zagrebačkog gradonačelnika, s ciljem olakšanja poslovanja mladim, inovativnim poduzetnicima, a Zagrebački velesajam odabran je kao logičan prostor zbog veličine, ali i već postojeće infrastrukture koja se mogla iskoristiti. Bitan aspekt bila je i činjenica da je, prema potrebi, moguće i daljnje proširenje Tehnološkog parka.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code