ZORAN FERIĆ NA BEČKOM SAJMU KNJIGA

ZORAN FERIĆ NA BEČKOM SAJMU KNJIGA

13. studenoga, 2012.

buchwien 12 magenta download

Peti po redu bečki međunarodni sajam knjiga BUCH WIEN ove će se godine održati neposredno nakon zagrebačkog Interlibera, od 22. do 25. studenog.  Ovogodišnji je sajam kao i prošle godine popraćen manifestacijom pod nazivom “Književni tjedan” koja je protekle godine privukla brojnu publiku, izdavače i autore. Bečkoj publici će se okviru „Književnog tjedna“ 22. studenog predstaviti i hrvatski književnik Zoran Ferić svojim romanom „Kalendar Maja“.

Kao glavno mjesto održavanja ovogodišnje knjiške jeseni poslužit će Bečki velesajam tj. njegova dvorana D, ali i mnogobrojne druge bečke kulturne institucije.

Bogat program s preko 300 autora i ukupno 280 izlagača nudi mnogo noviteta, a

zvijezde ovogodišnjeg bečkog sajma knjiga su njemačka krimi-autorica Nele Neuhaus, njemački pisac Martin Walser sa svojim romanom „Trinaesto poglavlje“, Rus Vladimir Sorokin sa „Snježnom olujom“, Izraelac Saul Friedländer s biografijom o Franzu Kafki i izraelska autorica Mira Magėn sa svojim romanom „Vodka i kruh“.

Svečano otvorenje sajma održat će se 21. studenog, a gost govornik je austrijski kemičar i pisac Carl Djerassi koji je poznat i kao jedan od tvoraca antibebi pilule. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code