ZLATNA MEDALJA ZA DIVLJI KUPIN

ZLATNA MEDALJA ZA DIVLJI KUPIN

25. kolovoza, 2012.

 divlji kupin
Kupinovo vino Divlji kupin postalo je ptavi hit na hrvatskom tržištu

Piše: Zoran Milanović

Supružnici Ivan i Andreja Grošek na  Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Grošek  u Glogovcu već pet godina uspješno se bavi uzgojem, prodajom i preradom bobičastog voća (kupina, malina i taberrya) koje prerađuju u vina, likere i džemove. A sve je počelo, kako kaže naš sugovornik Ivan Grošek, iz čistog hobija. Naime,  nakon brojnih razočaranja koje su doživjeli na poslovima koje su tada radili, odlučili su okrenuiti novu stranicu u svojim životima i nakon pet godina ustrajnog rada, od hobija su napravili odličan posao, Njihovi su  proizvodi od bobičastog voća, posebice njihovo vino od kupina Divlji kupin postali pravi hit na hrvatskom tržištu.   

Od kada se bavite proizvodnjom kupinova vina  kao i ostalih proizvoda od bobičastog voća?

Sve je počelo prije nekih pet godina iz čistog hobija. Tada sam bio u radnom odnosu u jednom trgovačkom centru kao šef skladišta i referent. Kasnije sam radio kao trgovački putnik za jednu tvrtku, a supruga Andreja radila je kao savjetnica u osiguranju,  te smo nakon mnogih razočaranja s kojim se danas i drugi ljudi susreću, i na kraju  ostanu i bez posla, odlučili ozbiljnije pristupiti svom hobiju.

Obiteljsko smo poljoprivredno gospodarstvo koje se bavi uzgojem bobičastog voća, kupina, malina i tayberrya (križanac maline i kupine) od kojih pravimo džem, kupinovo vino, voćne likere i rakije. Na OPG-u radimo supruga Andreja i ja, a u sezoni branja angažiramo berače. Ovdje bi posebno istaknu da kvalitetnih berača uvijek fali i da su nam dobro došli, te nam se svi zainteresirani za posao branja bobičastog voća mogu javiti.

Gdje plasirate svoje proizvode ?

Proizvodi koje proizvodimo su redom Divlji kupin (kupinovo vino), medica, liker od višnje, koprivnjača (rakija od koprive), liker od maline i tayberrya. Posebno bih naglasio aromatičnost tayberrya koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Na početku sezone svježe voće prve   klase plasiramo u trgovačke lance, ali to je manji dio naše ponude.

Svoje proizvode plasiramo većinom po sajmovima, direktnom prodajom, a također imamo dobru suradnju i s nekim tvrtkama  koje kupuju naše proizvode kao prigodne poklone za svoje klijente. Izrazito dobru suradnju imamo s Turističkom zajednicom grada Koprivnice, a i predsjednik sam Udruge starih zanata Anno Domini, tako da smo prisutni na svim manifestacijama diljem naše zemlje. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Koprivnice proizvodimo rakiju s koprivom – „Koprivnjaču“ kao suvenir grada Koprivnice.

Jeste li za Vaš proizvod dobili neka priznanja i koja su Vam posebno draga?

U ovih kratkih pet godina našeg OPG-a osvojili smo nekoliko zlatnih medalja za kupinovo vino od kojih bi istaknuo zlatnu medalju Udruge vinara i vinogradara Fran Galović Koprivnica i zlatnu medalju od sada nažalost pokojnog enologa Gerharda Schuberta, što je veliko priznanje kvalitete naših proizvoda.

Kad sve skupa zbrojim i oduzmem trud naravno da se isplatio, jest da na početku nije bilo lako, puno, puno vremena, početničkih grešaka, ali sve se posložilo i sad imamo prepoznatljive proizvode i stalne klijente, a također i poziciju na tržištu. Najveći dio naših proizvoda plasiramo u Zagreb, gdje smo, sad to slobodno mogu reći jako traženi i hvaljeni. 

u većem dijelu godine mi nemamo radnog vremena, radi se dok se posao ne završi, od sadnje sadnica, branja plodova, prerade u vino ili rakiju, te na kraju i same prodaje, ali također imamo vremena za obitelj, prijatelje i neka mala zadovoljstva.  

Hoćete li u narednom periodu proširiti Vaš proizvodni asortiman ili ćete svu svoju radnu energiju fokusirati na Vašem brandu – Divlji Kupin?

Nadam se da ćemo nastaviti uzlazni trend koji smo započeli, a također se nadam da ćemo moći kupiti ili uzeti u zakup još zemlje kako bi mogli proširiti našu proizvodnju, obzirom da je potražnja veća od naših trenutnih proizvodnih kapaciteta. Moram istaknuti da smo izuzetno zadovoljni kvalitetom naših proizvoda i postignutim rezultatima, te se nadam da će nas zdravlje dobro služiti kako bi istim tempom nastavili dalje. Ovim putem pozivam sve zainteresirane da nas slobodno kontaktiraju na broj mobitela 099 769 5320  ili da nas posjete na adresi Vinogradska 41 D, Glogovac, kako bi se i osobno uvjerili u kvalitetu naših proizvoda. T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Angelo
  #1 Angelo 10 ožujka, 2013, 19:41

  Ja stvarno volim popiti ali kvalitetno . Gospodo, nakon kusa ja i kupnje vašeg vrhunskog divljeg kupina raspoloženje mi se znatno poboljsalo. Hvala!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Jasna
  #2 Jasna 16 listopada, 2012, 05:05

  Ja sam iz Zagreba, vaše vino sam kupila u Varaždinu na špancir festu i oduševilo me. Budući da imam nisko željezo, kupujem kupinovo vino, ali do sada mi je vaše definitivno bilo najbolje. Želim vam uspjeh u radu i dalje! Srdačan pozdrav!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code