ZID IZMEĐU VLASTI I NARODA

ZID IZMEĐU VLASTI I NARODA

21. studenoga, 2013.

FAH-Hb180840vukovarmilanvicjosipovic

To je poruka vukovarske pobune

 

Napisao: Saša Radović

Fotografija:www.index.hr

 

U Hrvatskoj se dogodila prva direktna pobuna protiv vlasti. Vukovar 2013.! Prvi puta fizički je zapriječen prolaz hrvatskom državnom vrhu.

Na TV ekranima vidjeli smo razočarano lice predsjednika vlade RH. Cijela priča ne sviđa se ni Vesni Pusić. Oporba likuje, no komentar čelnika HDZ-a ispod je civilizacijskog i svakog nivoa. Karamarko kaže da je to bila „zadnja podjela u Hrvatskoj“, no tu nije riječ o nekoj podjeli; Hrvatska u konkretnom slučaju nikada nije bila jedinstvenija. Vukovar je pokazao sve značajke golemog rasapa između hrvatskog naroda i hrvatske vlasti. Jezikom cijelog hrvatskog naroda iz Vukovara je poručeno da ovako više ne ide – da Hrvatska mora mijenjati temeljne postavke svoje egzistencije, što podrazumijeva sve oblike vlasti. Pri tomu pojam vlasti treba shvatiti kao umreženi koloplet arogantnih i bahatih državnih dužnosnika – i kompletne nesposobne oporbe u strukturama vlasti.

U takozvanom incidentu, ili bolje rečeno pobuni u Vukovaru, možemo označiti tri kapitalna elementa koji čine cjelinu. To je ćirilica, sindrom „Linićevi harači“ i potpuno nerazumijevanje hrvatskog puka od strane vlasti.

O ćirilici kao o direktnom povodu, ali ne i jedinom uzroku vukovarske pobune, treba reći da je proizvod manijakalne tvrdoglavosti premijera i poslušnika Kukurikua. Zoran Milanović u slučaju „ćirilica“ je autistično zanemario traumatična sjećanja svog naroda i ćirilicu pretvorio u spin. Nehumanom igrom s dvojezičnim pločama i totalnom empatijom (nepoštivanje tuđih osjećaja) uspio je u drugi plan baciti katastrofalno stanje u državi – no, naletio je na neprobojan zid. Guranjem u prvi plan poštivanje ZAKONA, ukazao je još jednom da on sam ne poštuje hrvatski zakon. Svaki pismeni građanin, ukoliko otvori KZH može konstatirati da Zoran Milanović zaslužuje kaznu zatvora od tri godine.  

 

TRI GODINE ZATVORA

(KZH, članak 300, stavak 1.) Tko zna da je počinjeno teško kazneno djelo pa to ne prijavi iako zna da bi takvom prijavom bilo omogućeno ili znatno olakšano otkrivanje djela ili počinitelja, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

Zoran Milanović krši Zakon Republike Hrvatske! On nije ni gluh ni slijep – on dobro zna za milijardske štete koje su učinili mnogi kojima pruža ruku i smješka im se – umjesto da podnese kaznene prijave protiv njih. Dakle, gdje je to „fanatično“ premijerovo poštovanje zakona? „Ja mogu sve – ti ne smiješ ništa!“ – stalna neobjektivnost, bahatost, neodgojenost, bezobraznost, neljudskost…!

Je li to samo po pitanju ćirilice? Dovoljno je da premijer okrene glavu na jednu ili drugu stranu, naći će i u svom najbližem okružju – crnu močvaru prljavštine i kriminala. Naš premijer umjesto toga igra se s tragedijom svog naroda. Zbog čega? Jednostavnom promjenom zakona – umjesto 33% manjinskog stanovništva treba upisati da je to 50%! I ništa više! Opaki spin kojim Milanović priziva sablasti prošlosti dvojezičnim pločama – nestao bi u trenu. A srpski stanovnici Vukovara i cijele Hrvatske i dalje će znati pročitati što piše na pločama pisanim – samo latinicom!           

Drugi kapitalni element vukovarske pobune, skriven u backgroundu cijelog spektakla je Linićev HARAČ. Suluda Linićeva (čitaj; vladina!) krađa posljednjih mrvica sa stola gladnih hrvatskih građana prelijeva i prelila je čašu svake moguće tolerancije. Zaprječavanje pregoleme grupacije vlasti koja je na naš račun putovala u Vukovar – samo je još jedan vid nezadovoljstva osiromašene Hrvatske.

 

JE LI TU NETKO LUD?

I treće, krajnje nerazumijevanje hrvatskog puka od strane vlasti. 23 godine hrvatska vlast gradila je i izgradila čvrst betonski zid između sebe i naroda. Svekoliki puk s granice egzistencije ni pogledom ne može doprijeti do svoje raskalašene i prebogate vlasti iza zida. Preskupe limuzine, besplatna ljetovanja na jahtama, dubajske novogodišnje noći i beskrajna arogancija vlasti – traje dok traje. Čitav taj enormno glomazni aparat vlade, buljumente ministara, Hrvatskog sabora, 21 županije i 566 gradova i općina svojim hedonizmom i nesposobnošću – sišu posljednje kapi krvi nacije. Ostaje samo pitanje – kako ih zaustaviti? Je li to vukovarski model?

Bolje bi bilo da nije, bolje bi bilo da hrvatska vlast shvati – da ovako više ne ide! Nehumane igre s dvojezičnim pločama, Linićevi harači i beskrajni hedonizam vlasti koji nam se odvija pred očima moraju stati. Umjesto lukavih spinova, zaduživanja i guranja države u propast, treba razmišljati o pravim reformama.

I opet jedan švicarski recept; Švicarska ima skoro dva puta veći broj stanovnika od Hrvatske, a vlada se sastoji od samo 7 ministara od kojih su 4 žene. Jedan od ministara je usput predsjednik za godinu dana (kao u starom Dubrovniku). Je li tu netko lud – ili nam je luda cijela nacija?

Do sada smo čuli tisuće riječi o dvojezičnim pločama – ali nismo čuli ni jednu riječ o ukidanju stotina parazitskih državnih tijela, agencija, komora, o racionalizaciji lokalne uprave, o racionalizaciji kompletne vlasti. 

 

Anno Domini MMXIII. T

50 komentara

Uskoči u raspravu
 1. zenko
  #1 zenko 20 prosinca, 2013, 20:35

  Zašto?
  Valjda zbog jednog starog otkrića u vladanju nad masom:

  “Divide et impera”

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Sanja
  #2 Sanja 18 prosinca, 2013, 08:12

  [quote name=”Brdar”]Da bi postao agent provokator, udbas mora proci tecaj mentalne kastracije. Tek kad u njegovoj svijesti zamre zdrav razum, on se pretvori i dresiranog kerbera koji iza plota napastuje prolaznike ili citatelje kolumni na portalima bez kljuca ni brave. No, vratiti udbasa pretvorenog u kerbera u puninu njegove ljudske prirode, to vidite i sami oko sebe i u sebi – to je nemoguce. Jer, samo lud covjek moze ciniti dispet onome koga ne pozna. Priseban covjek dijeli primjedbe, a ako nekoga smeta istina, onda – toga treba izbjegavati.[/quote]
  Kako si, projiciranjem, odlično opisao – samog sebe.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. data
  #3 data 9 prosinca, 2013, 20:37

  “Zid” je radikalizirao “stvari” i podijelio narod.
  U svakom dobru ima zla, i u svakom zlu – “onog dobrog”.
  Dobro je da “Zid”, ustvari, postaje “snijeg” po kojem mnoooge zvijeri ostavljaju svoje tragove.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. zenko
  #4 zenko 4 prosinca, 2013, 11:47

  Za konačno pomirenje “crvenih” i “crnih” u Hrvatskoj (i šire) predlažem im zajednički pozdrav:

  Smrt fašizmu – Qurac komunizmu !!!

  :)))

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. zenko
  #5 zenko 1 prosinca, 2013, 09:51

  Zen je hladan, poput prave istine – ‘vode’ hladne i duboke.
  Nije za “one” naviknute na licemjerna laskanja i komplimente.
  Josipović je zenist, koji toplinu pronađe u muzici (ja, u pjesmama).

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Guest
  #6 Guest 25 studenoga, 2013, 13:29

  Dobar članak, samo što nisu naveli – kako su te “talijanske” banke u Hrvatskoj – u večinskom vlasništvu američkih AngloSaksonaca i Židova.
  Yebiga, kud god da kreneš – Amerika. 🙂

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. neuropsihijatar
  #7 neuropsihijatar 24 studenoga, 2013, 19:19

  “Doktore” u roku jedne (1) minute ste, kloniranjem nick-name-a, pobjegli od svog omiljenog – “Big Boss-a”. 🙂
  To samo dokazuje da sam – pogodio u sridu.
  Ne plašite se injekcija, u zatvorima je to ipak posljednja mjera kod hipermorbidnosti (hiperaktivnosti) zatvorenika ili opasnosti od suicida.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Doktor
  #8 Doktor 24 studenoga, 2013, 18:56

  Big Bos je odlicno odradio svoj posao: digao vam je temperaturu i izmjerio tlak. Ustanovio je da je dijagnoza Dr-a Jovana Raskovica bila tocna. On je 1991 u Banskim dvorima izjavio Franji Tudjmanu: ‘Srbi su lud narod’. Kako onda tako i danas. Predstoji terapija koja ce ih dozvati k pameti djelovanjem medjunarodnog krivicnog suda na vase vodje. Nakon ovog pogorsanja vase zdravstvene situacije, predstoji terapija debelim injekcijama. Casna rijec.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Big Boss
  #9 Big Boss 24 studenoga, 2013, 18:15

  Ocito je da ste se vi lijecili kod Dr-a Jovana Raskovica i njegovih kolega Radovana Karadzica i doktora Kosuljandica. Njihovi pacijenti imaju halucinacije koje su im inhibirali ti doktori kriminalci koji ce dozivjeti veliko ozdravljenje zalaganjem Big Bosa.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. zatvorski čuvar
  #10 zatvorski čuvar 24 studenoga, 2013, 15:16

  Zato i jest tu – gdje je, … a ne zbog svih nas “zločestih” oko njega. 🙂
  Shizofrena paranoja sa omnipotentnim delirijem – kažu naši medicinari.

  On topic, … nema zidova među ljudima i narodima … zidovi su samo u glavama pojedinaca.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code