ZBIRNO IZVJEŠĆE 36. KOLA PRVE HNL

ZBIRNO IZVJEŠĆE 36. KOLA PRVE HNL

29. svibnja, 2017.

 

 

 

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 36. kola MAXtv Prve HNL, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja:

NK SLAVEN BELUPO – HNK HAJDUK 1 : 2

Utakmicu posljednjeg 36. kola MAXTV Prve HNL odigrane u petak 26. svibnja 2017. u 18.00 sati u Koprivnici na Gradskom stadionu promatralo je blizu 2.000 gledatelja od kojih je bilo blizu 400 pripadnika Torcide.

Utakmica je u najvećem dijelu protekla u sportskom i korektnom navijanju, osim što Torcida nije „izdržala“ do kraja, nego je u 81. minuti opalila jednu petardu i zapalila tri baklje.

GNK DINAMO – HNK RIJEKA 5 : 2

Derbi dviju vodećih ekipa koji je odigran u subotu, 27. svibnja 2017. u 18.00 sati na stadionu u Maksimiru promatralo je oko 14.000 gledatelja, od kojih je čak 6.000 pristiglo iz Rijeke da proslavi prvu titulu prvaka riječkih nogometaša u HNL. Utakmicu je pratilo i blizu 1.000 pripadnika Bad Blue Boysa (BBB-navijačka skupina GNK Dinama).

Većim dijelom susret je pratilo žestoko navijanje Armade i BBB-a, ali bez većih navijačkih ispada Riječani su prije početka skandirali „Purgerske pičke“, a to su ponovili u 5. i 56. minuti. BBB, koji su i ovom prilikom nosili transparent s prekriženom glavom Zdravka Mamića, ispalili su tri petarde početkom i krajem prvog poluvremena. Iznervirana nekim sudačkim odlukama Armada u 43. minuti skandira sucima „Cigani,Cigani“.

Drugo je poluivrijeme proteklo intenzivnim korištenjem pirotehnika, pa najprije BBB u razmaku od 62. do 74. minute aktiviraju devet petardi, a u 75-oj minuti pale dvadesetak baklji od kojih 15-ak pada na tartan stazu. Armada šalje svoj odgovor pa u 84. minuti baca dvije baklje preko ograde, a četri minute popslije (88./89.minuta) preko ograde gledališta leti 13 baklji, dok se u gledalištu pale bljeskalice i desetak baklji.

RNK SPLIT– NK OSIJEK 0 : 1

Utakmica 36. kola MAXTV Prve HNL odigrana 26. svibnja 2017. u 20.00 sati na stadionu Park mladeži u Splitu pred oko 400 gledatelja od kojih oko 10 pripadnika Kohorte (navijači NK Osijeka) i 10-ak pripadnika Crvenih Đavola (Navijači RNK Splita). Utakmica je prošla u koretnom ozračju uz iznimku samoga kraja kada su Crveni đavoli u sudačkoj nadoknadi skandirali „HNS pederi, nogomet ste sjebali“.

Za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak

predsjednik T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code