ZAVEŽLJAJ LJUBAVI IVANKE ZDRILIĆ

ZAVEŽLJAJ LJUBAVI IVANKE ZDRILIĆ

13. rujna, 2014.

zavežljaj 1

Zavežljaj ljubavi naslov je novoobjavljene zbirke pjesama Ivanke Zdrilić (u četvrtak, 11. rujna 2014.) predstavljena u Hrvatskoj matici iseljenika u Dubrovniku, koja nam naveliko pokazljivo predočava svjedočenje žrtve iz ljubavi ponosnog dragovoljca Domovinskog rata, Zdenka Baričevića hrvatskog viteza iz daleke Finske, koji je životom branio rodni Dubrovnik. Zbirku su predstavljali ugledni hrvatski intelekutalci, kako sveučilišni nastavnik Hrvoje Kačić, tako i prof. Pavo Jančić, ali i autorica prof. Ivanka Zdrilić.

Predstavljanje zbirke Zavežljaj ljubavi Ivanke Zdrilić održano je u prikladnom prostoru u u Dubrovniku zaista više nego dojmljivo, jer su predstavljači se pokazali uvjerljivim znalcima prikazivačima – nastojeći svatko sa svoje razine kazati što više i ozbiljenije, kako o bitištu, tako i sadržaju kojeg oznanjuje ova izvrsna zbirka. Predstavljanje je organizirala Hrvatska matica iseljenika – ogranak Dubrovnik, održano je u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad. Pred mnoštvom publike zbirku su predstavili voditeljica podružnice Matice iseljenika Maja Mozara, prof. Pavo Jančić, prof. dr. Hrvoje Kačić i autorica prof. Ivanka Zdrilić, dok su stihove iz zbirke čitali dubrovačka slikarica Ivana Jovanović Trostmann i Marija Zdrilić. Zapravo bila je to iznimna poetska večer posvećena Zdenku Baričeviću, dragovoljcu Domovinskog rata, hrvatskom vitezu iz daleke Finske koji je ponosno braneći svoj rodni Dubrovnik – život položio na oltar Domovine. Njegova žrtva iz ljubavi, nadahnula je i Ivanku Zdrilić koja mu je posvetila dio svojih pjesama.

Ivanka Zdrilić zadarska je pjesnikica iako trenutno živi i književno djeluje u Zagrebu. Svoje radove objavljuje u mnogim časopisima i zbornicima, a Zavežljaj ljubavi joj je druga objavljena zbirka poezije. Prema Ivankinoj pjesmi ”Zavežljaj ljubavi” naslovljen je Zbornik sa Susreta hrvatskoga književnog stvaralaštva ”Stjepan Kranjčić” 2013. godine u Križevcima.

Ivan RaosT

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code