ZAHOD ZA ZAPOŠLJAVANJE U FAŠNIČKOJ REPUBLICI

ZAHOD ZA ZAPOŠLJAVANJE U FAŠNIČKOJ REPUBLICI

23. veljače, 2014.

 

Fasnik 2014 proglasenje 04 Custom

Do 4. ožujka traje 188. Samoborski fašnik

 

Priredio:Franjo Dobrović

Samobor je dobio novu vlast, proglašena je 188. Slobodna fašnička republika! Mimo bilo kakve izborne procedure Princ Fašnik, Sraka, Sudec i Fiškal preuzeli su u petak 21.veljače ključeve grada iz ruku zamjenice gradonačelnika Sanje Horvat Iveković i predsjednika Gradskog vijeća Branimira Šiljka te okupljenom pučanstvu objavili da do 4. ožujka na Samoborskom fašniku vladaju posebna pravila.

– Galamite, norite, šajbajte i ločite dok se ne ukočite. Izbacite iz sebe svu muku i zločestoću i sledi vam nagrada za vrhunsku bedastoću. Imamo vizu, skurimo krizu! – slavodobitno je poručio Princ.

Dobre vibracije iz Fašničke republike prve večeri odaslali su maskirani gosti iz Senja, Brista, Cavtata i Čapljine (BiH) te Bailatino i Kuburaško društvo Gromovnik. Proglašeni su i prvi pobjednici, a to je u konkurenciji srednjih škola Centar Lug as programom „Hrvatska-Brazil“. Održana je i prva revija maski, a u glazbenom dijelu nastupile su grupe Rubikon, Begini i Black & White.

 

CJELODNEVNI PROGRAMI

Cjelodnevni programi pripremljeni su u dva fašnička vikenda u centru Samobora te pod fašničkim šatorom, u lunaparku, na klizalištu u bivšoj vojarni i u 25 samoborskih ugostiteljskih objekata. Ulaz na sva događanja je besplatan, a u dva fašnička vikenda neće biti niti naplate parkiranja u Samoboru. Osigurana je i besplatna autobusna linija iz Samobora za Zagreb u noći sa subote na nedjelju u 2 i 30 sati te u 4 sata. 

U subotu, 22. veljače, od 10 sati započeo je dječji program uz maskirane povorke iz cijele Hrvatske, a od 13 sati program za sve uzraste uz nastupe Sambe Senj, Gradske glazbe Samobor, Samoborskih i Svetonedeljskih mažoretkinja, gostiju iz Brista, Cavtata, Bistre, Karlovca i Čapljine. Od 16 sati nastupili su  Babina špajza, Band 4za5, Zuzana, SalSam i Shimmyice. U 18:30 svoj Zahod za zapošljavanje predstavio je  KUD Oštrc, a od 20 sati počinje noćni glazbeni program uz SUDAR percusion, Brain Holidays i Tao Šank na središnjoj pozornici te Maju Šuput i Daddy Cool band u fašničkom šatoru.  Od 10 do 12 sati i od 15 do 17 trajao je program  likovne radionice za djecu u Maloj dvorani POU Samobor, a od 13 sati svoja vrata otvarili su tabori mjesnih odbora u Livadićevoj ulici.

Prvog vikenda održane su i dvije revije maski; od 14 sati maskiranih obitelji, a od 19:30 pojedinaca i grupe.

Najboljim maskama pripast će na kraju fašnika i vrijedne nagrade.

 

NEDJELJNI PROGRAM

Samoborski fašnik nastavlio se u nedjelju, 23. veljače, dječjim programom od 10 sati. Uz male pjevače dječjih zborova Pikići i Samoborček dolaze i maskirane povorke dječjih vrtića Obzor, Grigor Vitez, Osmijeh, Izvor i Potočić. Glazbena zvijezda jutarnjeg dijela programa je Jacques Houdek, kojem će podršku svojim glasovima dati i Dječji zbor Zagrebačka zvona. Na klizalištu u bivšoj vojarni Taborec predviđeno je održavanje Bala pod maskama, a na Trgu Matice hrvatska trajat će SRAKAfest.

Popodnevni dio nedjeljnog programa počinje u 14 sati gostovanjem Fio Showa, a nakon reprize otvorenja prvo predstavljanje imaju mjesni odbori. Povorka njihovih alegorijskih kola kreće od 15 sati, a na pozornici redom nastupaju mjesni odbori Domaslovec, Konščica, Mala Jazbina, Rakov Potok i Hrastina, a dodatni animator dobrog raspoloženja bit će i uvijek duhoviti Vid Balog.

Od 18:30 sati dolaze gosti iz Slovenije, Kurenti iz Ptuja, a bit će tu i Tamburaški sastav Bez kontrole te revija i izbor fašničkih maski. U 20:30 sati na scenu stupaju Žiga i Bandisti, dok su u fašničkom šatoru glazbeni gosti Kingsi i Zlatne godine. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code