ZAGREBAČKA FILHARMONIJA U OMANU

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA U OMANU

22. travnja, 2014.

Zagrebačka filharmonija1 Custom

Hrvatska kultura  postaje prihvatljivo sve dostupnija diljem svijeta, a pri tomu otvaranju granica drugih kultura (i država) prednjači najugledniji hrvatski orkestar Zagrebačka filharmonija. .

Zagrebačka filharmonija i ove je godine vrlo dinamična (u međunarodnim nastupima),  nakon uspješne turneje po Rusiji, Poljskoj i europskim prijestolnicama Beču i Budimpešti, naš najveći orkestar putuje na gostovanje u daleki Oman. U raskošnu Kraljevsku opernu kuću Muscat, koju je 2011. godine otvorio Placido Domingo. Zapravo to je graditeljski veličajan ovodobni centar kulture (kazalište u sklopu njega). Centar kulture je izgrađen na poticaj vladara (velikog poklonika) poznavatelja i zaljubljenika u glazbenu umjetnost, omanskog sultana Kabusa bin Saida al Saida.

Zagrebački filharmoničari će u četvrtak, 24. travnja, 2014. pod dirigentskim vodstvom talijanskog maestra Marca Boemija izvesti operne uvertire Glinke, Verdija, Mozarta, Offenbacha i Mozarta i, arije u kojima će pratiti  glasovitog ruskog basa Ildara Abdrazakova.

Nakon Londonske, Bečke i Zagrebačka je filharmonija dobila hvalevrijednu priliku predstaviti glazbene boje Zagreba i Hrvatske u prekrasnom glavnom gradu ovog sultanata na jugoistočnom vrhu Arapskog poluotoka.

Da glazba ne poznaje granice, izjava je koju će mnogi svrstati u floskule, međutim uspjesi Maksima Mrvice u Japanu ili 2Cellosa u Americi pokazuju kako se kvaliteta prepoznaje, a izvrsnost visoko vrjednuje baš kod onih koji je znaju cijeniti, jer glazbena umijeća glazbenika poštuju se ma gdje se oni nalazili i kamo god budu gostovali.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code