ZAGREB NAJVEĆE GRADILIŠTE U HRVATSKOJ

ZAGREB NAJVEĆE GRADILIŠTE U HRVATSKOJ

18. kolovoza, 2013.

milan bandic foto

Milan Bandić redovito obilazi gradilišta

 

Priredio:Franjo Dobrović

Zagreb se i ovog ljeta pretvorio u najveće gradilište u Hrvatskoj. U mnogim ulicama na snazi je privremena regulacija prometa. Dok se radovi u nekim ulicama završavaju u drugim već  počinju novi. Tijekom ljeta građane smo u suradnji s     redovito obavještavali o novim radovima, privremenoj regulaciji prometa ili totalnoj uspostavi prometa i preusmjeravanju na alternativne prometne pravce. 

U srijedu, 14. kolovoza, u 8,00 sati, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima,  pustio je u promet obnovljenu Ulicu Jankomir.

U okviru zahvata, ukupne duljine cca 600 metara, izvedena je nova kolnička konstrukcija s nogostupima, kanalizacija, vodovodna instalacija, javna rasvjeta, te hortikulturno uređenje.

41 MILIJUN ZA ŠKOLU U VRBANIMA

U petak, 16. kolovoza, gradonačelnik Milan Bandić obišao je  sa suradnicima, aktualna gradilišta zagrebačkih školskih ustanova. Obilazak je započeo na Svetom Duhu, u osnovnoj školi Pavleka Miškine, na kojoj je u tijeku dogradnja gotovo 2000 kvadrata, te rekonstrukcija postojećeg dijela škole (3880 m2). Prilikom radova, kod prvih iskopa, utvrđeno je da je potrebno napraviti projekt sanacije temelja građevine stare 120 godina, te su angažirani stručnjaci i čeka se ekspertiza kako bi se moglo nastaviti s radovima. Iz tog razloga, djeca će nastavu u novoj školskoj godini pohađati na dvije lokacije – u Školi stranih jezika u Vodnikovoj i u Industrijsko – graditeljskoj školi.
Kada smo raspisivali natječaj, nismo znali na što ćemo naići. Struka je angažirana, mora se sve napraviti, poštujući glas i pravila struke, kako bi građevina bila sigurna. Škola bi trebala biti dovršena do početka iduće školske godine, a vrijednost investicije je oko 23 milijuna kuna, a s obzirom na okolnosti možda će biti i viša- rekao je gradonačelnik.
Za djecu iz Vrbana, početak školske godine počet će posebno veselo, u novoj, suvremeno opremljenoj školi, koja se prostire na 5900 m2, vrijednosti oko 41 milijun kuna, u kojoj je u tijeku čišćenje, te uređenje hortikulture.
U utorak je primopredaja ključeva ove prekrasne škole za ukupno 480 učenika. Još se trebaju postaviti zaštitne mreže na vanjskom igralištu i urediti okoliš. Svi ćemo doći ovdje 2. rujna ispratiti djecu u novu školsku godinu- najavio je gradonačelnik.

U osnovnoj školi Sveta Klara u tijeku je dogradnja prizemlja i kata čime će se kapacitet škole povećati za deset novih učionica s pratećim sadržajima, te će se omogućiti odvijanje nastave u dvije smjene.
Iako je rok dovršenja radova predviđen za studeni, gradonačelnik je zamolio izvođače da pokušaju završiti radove do početka rujna.

Poznajući izvođače radova, ja sam uvjeren da će oni to napraviti. Ovdje ćemo dolaziti svaki tjedan, dok posao ne bude gotov-pojasnio je gradonačelnik.
Vrijednost investicije je oko 12 milijuna kuna.

-Za subotu, 17. kolovoza, najavljujem svečano otvorenje ove škole, te vjerujem da će najsretnija biti djeca koja će u iduću školsku godinu krenuti u novoj, prekrasnoj, školi, rekao je gradonačelnik Bandić, pri obilasku škole u Vrbanima III. 

TRAMVAJEM DO PLESA

Početkom kolovoza Milan Bandić je sa suradnicima obišao i mnoga druga gradilišta u Zagrebu. Izgradnja I obnova mnogih  važnih objekata približava se kraju.   
Skinuli smo unutarnje skele, a bit ću najsretniji kada u narednih dva tjedna skinemo i vanjsku te napokon vidimo obnovljeno lice Paviljona-izjavio je  gradonačelnik prilikom obilaska gradilišta Francuskog paviljona u Savskoj 25.
Mario Miljavac iz Gradskog ureda  za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet rekao je da sveukupna vrijednost investicije, uključujući i uređenje okoliša, iznosi oko 12 milijuna kuna. 
Kao što je i najavio gradonačelnik Bandić nastavio je i s redovitim tjednim obilaskom Muzičke akademije, gdje je ponovio kako bi do sredine studenoga trebali biti završeni građevinski radovi, nakon čega bi, sljedeće godine krenuli natječaji za uređenje multimedijalne dvorane i nabavku opreme.
Do kraja sljedeće godine Muzička akademija bi napokon, nakon 96 godina, dobila svoj krov nad glavom na jednom mjestu. Ukupna vrijednost investicije, uključujući kupnju stare zgrade je oko 250 milijuna kuna, što je čini jednom od najvećih u Hrvatskoj u području kulture- dodao je gradonačelnik, još jednom istaknuvši kako će stanarima susjedne zgrade biti podmireni svi troškovi zbog štete nastale gradnjom.
Nakon Muzičke akademije, obilazak se nastavio na Radničkoj cesti, na kojoj su u tijeku radovi na II. etapi rekonstrukcije, od Ulice Koledovčina do Žitnjačke ceste, u dužini od 1.500 metara. Prometnica će imati dva jednosmjerna kolnika, sa po tri vozne trake, a duž cijelog poteza predviđeni su rubni pojasevi zelenila, tako da odvajaju kolne od biciklističkih i pješačkih površina.
Krajem iduće godine trebala bi biti završena Radnička cesta u punom profilu prema Domovinskom mostu. Time bi ispunili preduvjete da se ta prometnica preko mosta spoji s brzom cestom prema Sisku, odnosno prema Zračnoj luci, nakon čega bi za dvije godine dosanjali početak radova na tramvajskoj pruzi od Kvaternikovog trga prema Plesu- naveo je gradonačelnik Bandić. 

3 MILIJUNA ZA MEDVEŠČAK

Obilazak je završio u Domu sportova gdje se, ususret premijernoj sezoni KHL Medveščaka u Kontinentalnoj hokejaškoj ligi (KHL), odvijaju radovi adaptacije dvorane za potrebe osiguranja tehničkih uvjeta zadanih od strane tehničke komisije KHL-a.
Kako se čulo, vrijednost investicije je oko tri milijuna kuna, a sve će biti spremno do 6. rujna, kada u Dom sportova dolazi jedan od najjačih klubova u ligi, moskovski CSKA. T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code