ZAGREB JE ČETIRI  GODINE ISPRED DRŽAVE

ZAGREB JE ČETIRI GODINE ISPRED DRŽAVE

26. rujna, 2013.

Akti gradonačelnika 25.9.13-1

Izjavio je Milan Bandić na Aktima gradonačelnika

Napisao: Franjo Dobrović

Rekonstrukcija Zagrebačkog holdinga bila je glavna tema na Aktima gradonačelnika, konferenciji za novinare održanoj 25.rujna u Gradskoj skupštini, a pitanja poput onog je li rekonstrukcija Holdingovih nekih podružnica u trgovačka društva prvi korak prema privatizaciji istih, zagrebački gradonačelnik nije mogao izbjeći.
Naglasio da je riječ o izdvajanju podružnica u zasebna trgovačka društva i odvajanju tržišnih od komunalnih djelatnosti, a nikako privatizaciji, kako se u javnosti govori.

-Neka društva moraju se pripremiti za tržište, po preporuci EU vodoopskrba bi trebala biti zasebna jedinica, isto kao i plinara- odgovorio je gradonačelnik Milan Bandić.

NOVINARSKI NAPISI

Objasnio je što će se dogoditi ako se neke podružnice privatiziraju i ponovio je da je to malo duži proces.Osvrnuo se i na neke novinarske napise o tome kako će Bandić i Ljubičić pokloniti podružnice svojim zemljacima.   

-Samo neka mediji pišu takve stvari, padat će tužbe na sve strane. Moja Zaklada za moždani udar bit će najbogatija u Europi ako ovako nastavite pisati – kazao je i dodao kako se u rekonstrukciju Holdinga krenulo u zadnjih pet minuta te da je rekonstrukcija riješnje za buduće naraštaje.

– Grad Zagreb se, po svojim potezima, nalazi tri do četiri godine ispred same države.  Mi uvijek napravimo ono što država počne primjenjivati tek za četiri godine. Zakonom je propisano da se vodoopskrba mora odvojiti i biti samostalna, a sve do sada se čekalo s tom primjenom zakona. Više nema čekanja, kucnuo je čas. U Europi čekanje nije dopušteno. Došlo je vrijeme promjena, sjetite se poruka Viviane Reding. Grad Zagreb čini ono što su drugi europski gradovi učinili prije više od deset godina. Rekonstrukcija u trgovačka društva nužna je – ispričao je zagrebački gradonačelnik.

NEMA RAZLOGA ZA BRIGU

Gospodin gradonačelnik je na ovim aktima Aktima gradonačelnika  još jednom poručio kako ima apsolutno povjerenje u novoizabranu upravu Holdinga te da vjeruje da će se dogovorom pronaći najbolje rješenje.

-Različita mišljenja u Upravi Holdinga su dobra, pa nismo mi u Sjevernoj Koreji. Što očekujete, da imamo monolitno partijsko mišljenje. Različiti mišljenja će biti još, to je demokracija, ali politika koja je dobila mandat će se i provesti, Nije isključena mogućnost da će sami građani moći kupiti dionice kada i ako do privatizacije pojedinih podružnica dođe – najavljuje gradonačelnik i ističe kako svi oni koji su sve ove godine radili u Holdingu u punom smislu te riječi, nemaju razloga za brigu.

Sindikatima koji se ne slažu s izdvajanjem podružnica i njihovim pretvaranjem u trgovačka društva gradonačelnik je poručio da će od tog poteza najviše koristi upravo imati zaposlenici Holdinga.

-Sindikati se nemaju čega bojati dok imaju Upravu koja brine o radnicima. Restrukturiranje najviše ide u korist radnika. Oni koji rade, ne moraju se bojati za svoja mjesta. Oni koji ne rade, morat će otići- kazao je Bandić te pozvao predstavnike sindikata da nazoče sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine gdje će Uprava pred svima javno izložiti plan restrukturiranja Holdinga.

Bandić je ponovio kako je restruktiriranje neizbježno jer ako se s njim ne krene što prije za četiri do šest mjeseci Holding neće imati sredstava za isplatu plaća radnicima.

-Sve će ići po zakonu, preko javnih natječaja. Ništa ne radimo preko noći ispod stola. Ako kasnije dođe do faze privatizacije, građani će imati pravo otkupa dionica, a možda i ja otkupim dionice,-rekao je Bandić.T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code