ZAGREB DRUGA NAJBOLJA DIGITALNA DESTINACIJA U EUROPI

ZAGREB DRUGA NAJBOLJA DIGITALNA DESTINACIJA U EUROPI

14. veljače, 2014.

eye Custom

Na upravo završenom digitalnom natjecanju za najbolju europsku destinaciju koje je održao portal European Best Destinations, Zagreb je zauzeo dojmljivo drugo mjesto! Ispred Zagreba nalazi se samo Porto! Međutim ovakav gotovo pobjednički uspješan rezultat naš grad je izborio u jakoj konkurenciji između još 18 gradova, a to su: Amsterdam, Beč, Berlin, Barcelona, Bergen, Budimpešta, Cannes, Glasgow, Nicosia, London, Madeira, Madrid, Milano, Pariz, Prag, Rim, Stockholm, Ženeva.

Podsjećamo, European Best Destinations je europska neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, osnovana sa svrhom promicanja kulture i turizma u Europi. U partnerstvu s turističkim uredima angažirana je na promidžbi boljeg razumijevanja bogatstva, raznolikosti i kvalitete među destinacijama u Europi, ali i njezina promoviranja kao najbitnije destinacije u svijetu. Organizacijom ovog natjecanja u kojem glasači digitalnim putem umrežni biraju najbolje, zapravo potiče se izvrsnost, a dobitnicima podiže imidž, stoga očito baš te destinacije privlače znatno više gostiju.

Stoga je Turistička zajednica grada Zagreba iznimno zadovoljna s ovim postignutim uspjehom, koji pokazuje kako ne samo struka, već i cjelokupna javnost prepoznaje odlike Zagreba, zato cijeni ovaj rezultat kao posebnu pohvalnost za trud i profesijski rad uložen u promicanje Zagreba kao turističke i kongresne destinacije. Ipak k tomu u prilog govore i rezultati za siječanj, kad je u našem Hrvatskom glavnom gradu zabilježeno 6% više gostiju, točnije njih 33.548 od čega je stranih posjetitelja bilo za 4% više, odnosno njih  21.224, a najviše ih je došlo iz: Italije, BIH te Njemačke.

Više informacija o samom natjecanju, kao i rezultati dostupni su na: http://www.europeanbestdestinations.org

Ivan Raos T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code