ZABRANITI BRANITELJSKE PAROLE NA GAY SKUPOVIMA

ZABRANITI BRANITELJSKE PAROLE NA GAY SKUPOVIMA

8. rujna, 2014.

 

 

gpos

Kaznena prijava protiv organizatora Gay Pridea u Osijeku

Napisao: Mladen Pavković

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) ogorčena je šutnjom osječkih i slavonskih Udruga proizašlih iz hrvatskog Domovinskoga rata, jer se nisu ni javnim priopćenjem obratili javnosti i osudili način na koji je u Osijeku organiziran prvi Gay Pride, kojeg nazivaju i nekakvom povorkom ponosa. Uz to mediji izvještavaju da je ova manifestacija prošla bez incidenta, što naprosto nije točno. Naime, na čelu povorke sudionici su nosili transparent na kojem je pisalo “Osijek – nepokoreni grad”. Riječ je o iznimno poznatom grafitu iz 1991., koji je zaštićen (!) kao kulturno dobro od lokalnog značenja. To je jedini gradski grafit koji nije uništen, prešaran ili na bilo koji drugi način oštećen. Svih ovih godina on se održava i osvježava novom bojom. Ispred njega svake se godine pale svijeće u sjećanje na sve poginule i nestale u hrvatskom Domovinskome ratu. Za Osijek i Osječane, ali i za sve druge koji nisu iz ovoga grada, on je – svetinja.

VRIJEĐANJE BRANITELJA

Međutim, sudionici ove parade, na kojoj su sudjelovali i pojedini političari iz aktualne vlasti, naprosto su se najblaže rečeno narugali svim hrvatskim braniteljima, a poglavito onima koji su dali živote u borbi za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, jer nositi transparent “Osijek-nepokoreni grad”, još k tome na čelu kolone, nije ništa drugo nego uvreda i kleveta. Ako se ne osudi i spriječi klevetanje branitelja na ovaj način, već sutra se može dogoditi da će se sudionici parade ponosa rugati i sa ostalim simbolima (junacima) iz Domovinskoga rata, pa će nositi parole kao što su “Vukovar – Grad junaka”, “Oba, oba su pala”, “Hrvatska vas zove”, “Bili smo prvi kad je trebalo” i brojne druge. Nije isključeno da će se početi rugati i katoličkoj crkvi i vjernicima, pa će nositi transparente s natpisima protiv Boga i vjere, te fotografije svetih slika, kao što je Isus ili Sveta Marija.

Stoga, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) javno poziva sve Udruge proizašle iz Domovinskog rata Slavonije, ali i druge, da osude nošenje transparenta “Osijek-nepokoreni grad” na jednoj ovakvoj manifestaciji.

Uz to, ova Udruga je podnijela i kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) protiv organizatora ove manifestacije Mirne Zlatić i osječke Udruge LIBERos, zbog uvrede i klevete svih onih koji su dali svoj doprinos u stvaranju hrvatske države, a poglavito zbog teške uvrede i klevete poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja.

Čudi nas da zbog nošenja i isticanja ovog zaštitnog znaka Osijeka, u neprimjerene svrhe, nije reagirao ni ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji je i sam bio sudionik parade. To nas podsjeća na bivšeg ministra Jovanovića koji se petljao i osuđivao sve i sva što ima veze s Hrvatskom, a kad je na beogradskom nogometnom stadionu javno paljena hrvatska zastava, a on je sjedio nešto dalje od tog mjesta,” ništa nije vidio ni čuo”!

Osim toga, hrvatska policija iznimno je stroga kad netko na javnim skupovima nosi i crnu majicu, a ovu uvredu i klevetu “nije vidio” ni jedan policajac, iako ih je u vrijeme parade bilo najmanje pet, a neki kažu i deset puta više nego samih sudionika.

IZ REMETINCA U SABOR I SVE PO ZAKONU

Eto, napokon smo i to dočekali. Bivša županica Sisačko – moslavačke županije Marina Lovrić – Merzel, optužena za teški kriminal, nakon pet mjeseci pritvora, s osmijehom je izašla iz Remetinca. (Kao što na isti način iz ove ustanove izlaze svi veliki hrvatski lopovi!) Izgledala je kao da se vratila s ljetovanja. Uskoro će umjesto na optuženičku klupu sjesti u fotelju ni manje ni više nego – Hrvatskog Sabora! I što se tu ima reći. Mediji izvještavaju da je prvi dan na slobodi čak četiri sata provela u svom omiljenom frizerskom salonu. I da je osigurala sve svoje bližnje i daljnje što se tiče financija. A sada će primati plaću i saborske zastupnice. Jedno ljepše od drugoga. Ono što je ipak najvažnije – sve je po zakonu.

Nego, sjećate li se hrvatskih branitelja koji su također bili u pritvoru? Nakon što su ih pustili na slobodu, kao bivšu županicu, nisu ih dočekale televizijske kamere, niti ih je netko nešto pitao. Umjesto u saborske klupe otišli su kući ili iznajmljeni stan, a tamo ih je dočekala jad i bijeda. Ljudi su na njih gledali i gledaju kao na okorjele kriminalce. Većina od njih je za razliku od ove dame iz Siska provela čitav Domovinski rat na prvim crtama obrane. Ti i takvi više nemaju ni za kruh, tim više što im sudjelovanje u ratu, opet za razliku od sisačke županice, predstavlja samo i isključivo životni teret. Mrze ih novinari, (a kako i ne bi kad većina onih koji izvještavaju o ovakvim slučajevima, također nije sudjelovala u ratu, već je kad je trebalo pisala članke ala “tko nas to bre zavadi”), zatim njihovi suborci, susjedi i većina onih koji ih poznaju. Oni su unaprijed osuđeni kao “kriminalci”, a ovi poput Marine Lovrić- Merzel pretvaraju se u nove hrvatske “zvijezde”.

Uskoro će nam Lovrić-Merzel sa saborske govornice ponovno držati lekcije. I sada nemojmo pričati da to narod nije zaslužio. Pa, narod ju je izabrao. Ako ne uspije kao županica, taj isti narod je rekao – bit ćeš saborska zastupnica, odnosno bit će među onima koji bi trebali biti primjer ostalima.

Sve po zakonu.

S druge pak strane, kako se odnose takvi i slični prema ljudima koje terete i za znatno manja kaznena djela, još tome kad čuju da su godine proveli na prvim crtama? Oči bi im iskopali!

Primjer Čačića, a sada i bivše županice najbolje govori da je Hrvatska napokon, 23 godine od početka srpske agresije, postala – “pravna država”!T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code