DOMAĆE ZVIJEZDE PRESKUPE ZA DIJASPORU

DOMAĆE ZVIJEZDE PRESKUPE ZA DIJASPORU

3. siječnja, 2013.

 

Emina Arapovic jedina za docek Nove 2013  u Njemackoj

Nastavlja se negativni trend naših popularnih pjevača na euro tržištu

Tekst i fotografija: Zoran Paškov, Frankfurt

Hrvatske glazbene zvijezde preskupe su  bogatim iseljenicima iz dijaspore. To se moglo vidjeti i na proteklim novogodišnjim dočecima u Njemačkoj koja slovi za najzanimljivije tržište naših glazbenika. Ove godine od glazbenika iz Hrvatske u Njemačkoj je jedino nastupila pjevačica u usponu Emina Arapović sa bandom “Oldtimer” iz Zagreba. Nije bilo Stavrosa, Prljavog kazališta, Zečića, Jole, Rozge, Severine, Thompsona, a ni manje poznatih glazbenih sastava. Jednostavno, preskupi su da bi ih angažirale hrvatske udruge i ugledni ugostiteljski objekti koje vode Hrvati.

PAPRENE NOVOGODIŠNJE GAŽE

Kako saznajemo Arapovićka mlada i simpatićna splitska pjevačica u usponu pjevala je za  novogodišnji doček u Martinseee, u Heusenstammu za  daleko manju gažu nego hrvatski glazbeni vukovi, koji su  svoje obožavatelje tako i ove godine uveseljavali u Hrvatskoj za vrlo paprene novogodišnje gaže, koje su se kretale od 20-70.000 eura.

S obzirom da je Hrvatska u gospodarskoj recesiji mnogi biznismeni iz dijaspore se pitaju: Tko zapravo plaća tako skupe pjevače, od kojih neki dosežu i cijene na kojima bi im pozavidjeli i neki  njemački popularni pjevači? Očito kad je zabava i fešta u pitanju u Hrvatskoj ništa nije preskupo.

– Mi smo jednostavno zadovoljni sa našom gažom. Imali smo novogodišnju nastup u Zagrebu za gotovo istu cijenu, ali odlučili smo se i ovu Novu godinu dočekati u Njemačkoj, jer nam je cilj u 2013. više nastupati ovdje među našim iseljenicima, zbog činjenica da se na našem tržištu u Hrvatskoj i te kako osjeća kriza, pa su uspješni samo oni najpopularniji, evo recimo poput Jole, Stavrosa, Rozge-pričaju nam Emina Arapović i dečki iz Oldtimer banda. Cijene kolega za novogodišnje dočeke ne želimo komentirati, jer svatko radi onako kako misli da je za njega najbolje-kažu hrvatski glazbenici, koji su odeševili publiku u srcu Njemačke.

NE ŽELE ŠLJAKATI ZA PJEVAČE

A organizatori u Njemačkoj iz brojnih hrvatskih udruga i ugostitelji kažu: Ne isplati nam se raditi samo da možemo isplatiti hrvatske glazbene zvijezde. Bolje je ništa ne organizirati i odmarati se za novogodišnje dočeke nego samo šljakati za pjevače.

S druge pak strane neke od hrvatskih zvijezda poručuju: Tko je kriv njima u Njemačkoj da ne mogu okupiti za doček par tisuća ljudi, jer onda bi im se isplatilo angažirati poznate pjevače.

Bilo kako bilo u dijaspori će i ubuduće biti sve manje hrvatskih zvijezda. Jedino im za sada ostaju sigurni angažmani u poznatoj glazbenoj agenciji “Rokaro numen” iz Neussa, koju vodi naš poznati menađer Robert Martinović, a koji organizira velike koncerte naših zvijezda na kojima se okupi i 10.000 tisuća ljudi. Bar tako je bilo nedavno na Hrvatskoj noći u Frankfurtu. T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code