ZA GUINESSOVU KNJIGU REKORDA: ANDREJ BABIĆ PO ŠESTI PUT NA EUROSONGU

ZA GUINESSOVU KNJIGU REKORDA: ANDREJ BABIĆ PO ŠESTI PUT NA EUROSONGU

26. ožujka, 2012.

andrej_babic_i_aleksandar_valencic11

Rijetko tko se može pohvalili zavidnim rezultatima i uspjesima kao riječki dvojac Andrej Babić i Aleksandar Valenčić.
Naime, Andrej Babić, kao autor glazbe i tekstova te Aleksandar Valenčić kao glazbeni aranžer u posljednjih devet godina, nedavnom pobjedom na portugalskom izboru za pjesmu Eurovizije, šesti put odlaze na najveće europsko glazbeno natjecanje, što ih čini najuspješnijim autorskim tandemom u povijesti Eurosonga.
Po pobjedu u daleki Azerbajdžan
Nakon uzbudljive noći i finala Festivala da Canção, pobjedu s maksimalnih 12 bodova publike i 12 bodova žirija odnijela je Filipa Sousa s pjesmom Vida Minha, autora glazbe Andreja Babića i aranžmana Aleksandra Valenčića.
Riječkom glazbenom dvojcu ovo će biti šesti odlazak na Eurosong. Godine 2003. hrvatske boje branila je Claudia Beni s njegovom pjesmom “Više nisam tvoja”, a dvije godine poslije Bosnu i Hercegovinu predstavljala je grupa Femminem s pjesmom “Call Me”, također iz Babićeva pera.
Portuglaska pjesma na Eurosongu 2008., koju potpisuju Andrej Babić i Aleksandar Valenčić,  Senhora do mar (Negras águas)” proglašena je najboljom portugalskom pjesmom svim vremena.
Iz tog su razloga naši skladatelji pozvani da ponovno sudjeluju na portugalskom izboru, a njihova ovogodišnja pobjeda veliko je priznanje njihovom radu i dokaz da su poziv opravdali.
Riječkom dvojcu želimo puno uspjeha u dalekom Azerbajdžanu.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code