VITEŠKI TURNIR U VRBOVCU

VITEŠKI TURNIR U VRBOVCU

31. svibnja, 2017.

 

Više od stotinu oklopljenih vitezova kreće osvojiti veliki dvorac na brijegu – ovo će biti vrhunac jedanaestog po redu Međunarodnog viteškog turnira koji se održava u Sv. Ivanu Zelini 17. i 18. lipnja 2017. Nastavak tradicije, u organizaciji Muzeja Sv. Ivan Zelina, obilježavaju nove kreativne ideje u raznovrsnom i atraktivnom programu, uz nastupe viteških, streličarskih i artističkih skupina iz čak 10 zemalja Europe.

U bogatom programu, uz obavezne viteške borbe i slikovite srednjovjekovne tabore, posjetitelje očekuju maštoviti dječji Princezin dvorac s labirintom punim iznenađenja, dječja viteška opsada utvrde, konjički turnir slavonskih husara, raskošan dvor kralja Matijaša Korvina, te veliki izbor srednjovjekovnih pića pripremljenih po originalnim recepturama.

Na povijesnom lokalitetu Prodanec posjetitelji će se naći u autentičnom srednjem vijeku, okruženi utvrdama i dvorcima, zabavljačima i ludama, vitezovima i damama, a obrtničkim nastambama će odjekivati udarci kovačkih čekića, dok će s obližnjeg borilišta odzvanjati udarci viteških mačeva i bojnih sjekira.

U večernjim satima prostor turnira će obasjati vatra brojnih vatrenih kugli ispaljenih iz katapulta, kao i mnoštvo vatrenih strijela, koji će označiti početak, već spomenutog najatraktivnijeg dijela programa turnira, kada kreće osvajanje dvorca.

Čarolija ovih doživljaja svake godine na ovaj jedinstveni viteški turnir privlači više desetaka tisuća posjetitelja te je važan dio promocije povijesti, kulture i baštine prigorskog kraja i čitave kontinentalne Hrvatske. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code