VIJEĆE ZA PREVENCIJU

VIJEĆE ZA PREVENCIJU

20. lipnja, 2014.

VIJEĆE ZA PREVENCIJU 

U prostorima Gradske uprave danas je održana 2. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Zagreba koju je sazvao i vodio gradonačelnik i predsjednik Vijeća Milan Bandić.

Vijeće je prihvatilo prijedlog Strategije urbane sigurnosti Grada Zagreba 2014.-2017., što ju je izradila uža Stručna radna skupina, a razmotrio i Savjet za urbanu sigurnost Grada Zagreba, te će, nakon što Gradonačelnik donese Zaključak, dokument biti upućen na razmatranje i donošenje Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Vijeće je podržalo i pilot projekt policijske biciklističke ophodnje na području Grada što ga je predstavilo Ministarstvo unutarnjih poslova – Policijska uprava Zagrebačka. Prihvaćena je inicijativa da Grad Zagreb, zajedno s PUZ-om, nabavi bicikle s opremom za četiri policijske postaje (Centar, Maksimir-Peščenica, Novi Zagreb i Trešnjevka), a u kasnijoj fazi projekta i za sve ostale policijske postaje.
Također, PUZ će, u ime vijeća za prevenciju Grada Zagreba, pripremiti letak za građane s uputama o tome kako se zaštititi od kradljivaca i provalnika, osobito u nadolazećim ljetnim mjesecima i vremenu godišnjih odmora.

Podsjetimo, Vijeće za prevenciju Grada Zagreba osnovao je 2009. gradonačelnik Milan Bandić na inicijativu Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave zagrebačke radi koordinacije aktivnosti svih društvenih subjekata na postizanju što većeg stupnja sigurnosti, zaštite ljudi i imovine te kvalitete življenja na području Grada Zagreba.

Članove Vijeća čine predstavnici Grada Zagreba, Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave zagrebačke, Ministarstva pravosuđa, Centra za socijalnu skrb Zagreb, Turističke zajednice Grada Zagreba, Savjeta mladih Grada Zagreba, Gradskog društva Crvenoga križa, Saveza sportova Grada Zagreba, Saveza udruga Hrvatski ceh zaštitara i Zagrebačkog holdinga d.o.o. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code