VELIKI STRATEG I IZVAN BAZENA

VELIKI STRATEG I IZVAN BAZENA

6. studenoga, 2013.

Ratko Rudi

Još prošle godine prvi smo pisali o ponudi iz Brazila

Napisao: Mihovil Tomić

Ne znam od kuda to, tko je to lansirao u javnost-bio je odgovor Ratka Rudića nakon što smo još 20. kolovoza 2012. apsolutno prvi u domaćem medijskom prostoru donijeli vijest  da je tadašnji izbornik vaterpolske reprezentacije Hrvatske dobio ponudu od domaćina narednih ljetnih olimpijskih igara.

Kolege koje su pročitale vijest na našem portalu Tjedno tadašnjeg izbornika Ratka Rudića su upitali za komentar, a veliki strateg je sve demantirao, otklanjajući bilo kakvu mogućnost za istinitost te informacije  koju smo dobili od dobro upućenih vaterpolska zbivanja. Nije bilo prvi put da smo se  našli u nezgodnoj poziciji jer smo objavili istinu. Tek ovih dana stigla potvrda onoga što  smo objavili krajem prošlog ljeta.

MILIJUNI ZA  VATERPOLO

Proteklih dana vodeći hrvatski, a i brojni mediji na području bivše Jugoslavije, prenijeli  su vijest da bi  osvajač četiri zlatne olimpijske medalje, bivši izbornik Jugoslavije, Italije, SAD-a i Hrvatske , a sada sportski djelatnik u Hrvatskom vaterpolo savezu  prema pisanju brazilskih medija mogao bi preuzeti njihovu reprezentaciju. Brazilskim medijima to je otkrio   kapetan SAD-a Tony Azavedo, koji trenutno igra u Sao Paulu, na svom Twitter profilu je napisao kako Rudić stiže u Brazil te bi mogao postati novi izbornik brazilske reprezentacije.

Trofejni hrvatski trener u Rio je sletio u ponedjeljak  4. studenog kako bi definirao  u uvjete koje mu nude Brazilci. U vijesti koju smo objavili krajem prošlog ljeta napisali smo da mu u Brazilu nude milijun dolara.  Posljednjih godina Brazil je u  vaterpolo uložio milijune dolara. Brazilsku ligu pojačali su inozemni igrači poput Azaveda, Felipea Perrone i Josipa Vrlića, Hrvata koji će igrati pod brazilskom zastavom, čime se domaćin sljedećih OI nada podići interes javnosti za ovaj sport i domaću reprezentaciju koju, s Rudićem na čelu, na Olimpijadi 2016. žele vidjeti u borbi za olimpijska odličja. Kako je moguće da smo mi to znali prije Ratka Rudića?

I dok domaći mediji uglavnom pišu kako se trofejni hrvatski stručnjak ide uvjeriti u uvjete mi možemo konstatirati kako nije samo veliki strateg u bazenu, nego i izvan njega. Vrijeme je pokazalo kako vijest o ponudi iz zemlje karaoka i sambe nismo izmislili, u vaterpolo krugovima nije bila nepoznanica, jer kako bi to inače mi doznali, ali kad smo je objavili još krajem prošlog ljeta Ratko Rudić je još bio službeni hrvatski izbornik i nije mu se to uklapalo u poslovne planove.

AMERIKANCI U PRINCIPU NISU LAŽOVI

Onda se kao s pozicije izbornika „barakuda“  povukao u mirovinu odakle je davao savjete svom nasljedniku Ivici Tucaku, da bi se tek ovih dana otkrilo kako ima službenu ponudu iz Brazila. Amerikanci su poznati kao ljudi koji u principu rijetko lažu, za razliku od Ratka Rudića, koji je ponudu iz Brazila taktički krio i nas proglašavao neozbiljnim sve do ovih dana. Pretpostavljamo kako ponuda iz Brazila  ni za njega nije bila nepoznanica. Vjerojatno je sve to znao još prošlog ljeta, kad smo o tome prvi pisali, ali tko zna iz kojih razloga to nije htio podijeliti s javnosti. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code