Veleposlanstvo SAD pozdravlja hrvatsku donaciju oružja Afganistanu

Veleposlanstvo SAD pozdravlja hrvatsku donaciju oružja Afganistanu

13. kolovoza, 2011.

SAD čestitaju Hrvatskoj na uspješnim vježbama u Rakitju za vojnike i policajce iz Slovenije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije koji se pripremaju za službu u Afganistanu.

Američko veleposlanstvo u Zagrebu objavilo je priopćenje u kojem se pozdravlja hrvatska donacija 15 tisuća pušaka snagama sigurnosti Islamske Republike Afganistan.  Kao podršku ovoj gesti, posada i zrakoplov iz 603. Multinacionalne transportne jedinice, u kojoj sudjeluju i zrakoplovi Sjedinjenih Država,  prebacit  će donirano oružje u Afganistan tijekom nekoliko sljedećih dana.

Američko veleposlanstvo također u svom priopćenju čestita Hrvatskoj na uspješnim vojnim vježbama u Rakitju za vojnike i policajce iz Slovenije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije koji se pripremaju za službu u Afganistanu.

Sjedinjene Države cijene hrvatski doprinos u obuci i opremi afganistanskim snagama sigurnosti, što izravno pomaže nastojanja ISAF-a u pomaganju afganistanskih snagama da preuzmu veću odgovornost za sigurnost svoje zemlje – kaže se u priopćenju američkog veleposlanstva u Zagrebu.

Izvor:www.voanews.com

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code