VATROSLAV KULIŠ IZLAŽE U KARLOVCU

VATROSLAV KULIŠ IZLAŽE U KARLOVCU

3. studenoga, 2013.

CityKulis OK

U srijedu, 6. studenog 2013. godine u Galeriji „Vjekoslav Karas“ bit će otvorena izložba Radovi na papiru akademskog slikara Vatroslava Kuliša.
Vatroslav Kuliš (1951.) je ostvario vrijedan i pozamašan umjetnički opus prezentiran kroz brojne izložbe i kataloge te interpretiran u monografiji autora Igora Zidića u izdanju Školske knjige (2010.). Svojevrsna kruna njegova opusa bila je prošlogodišnja izložba Slike 1980. – 2012. u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.
„Izložba u Galeriji „Vjekoslav Karas“ u Karlovcu predstavlja najnovije radove na papiru. Riječ je o galerijskim formatima horizontalno polegnutog kadra unutar kojeg se odigravaju ekspresivne likovne kompozicije naglašene geste i žestokog kolorizma. Inventivnim korištenjem slikarskog pribora i tehnika ostvario je izuzetno uzbudljive i svježe detalje, koji su međusobno skladno povezani u zaokružene kompozicijske cjeline. Kuliševe vatrene kugle, sunca i zvijezde, gibaju se znanim i neznanim kozmičkim stazama. Ritam njihovog rasprskavajućeg kolorizma širi prostor slike u beskraj, a oslobođena energija transcendira fizičku pojavnost slike. Ovi radovi su plodovi raskošno zaigrane slikarske imaginacije i stalnog Kuliševog dijaloga s umjetničkim srodnicima, velikanima koji su svoje umjetničko izražavanje hranili osobnim životnim iskustvom i na taj način ostvarili velike i vrijedne umjetničke opuse.“ (Antonija Škrtić, iz predgovora izložbi)

Izložbu prati dvojezični katalog na 24 stranice u boji s tekstovima likovnog kritičara Feđe Gavrilovića i kustosice izložbe i urednice kataloga Antonije Škrtić. Fotografije je snimio Goran Vranić, za oblikovanje tiskanog materijala zaslužni su Sanja Bachrach i Mario Krištofić.
Tijekom trajanja izložbe provodit će se edukativni program za djecu i mlade posvećen istraživanju boje i utvrđivanju znanja o boji kao likovnom elementu. Program su osmislili likovni pedagog Ivana Maradin i muzejski pedagog Marinko Pleskina.
Izložba je realizirana sredstvima Grada Karlovca i Ministarstva kulture RH, a ostaje otvorena do 30. studenog 2013. godine. U prilogu dostavljamo pozivnicu i plakat izložbe.T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code