UVREDA ZDRAVOG RAZUMA

UVREDA ZDRAVOG RAZUMA

21. lipnja, 2013.

josip perkovic-udba 

Kako nas spasiti od nas

Piše: Saša Radović

Lex Perković“ uvreda je zdravog razuma. Da je Vlada RH prezentirala prijedlog o amnestiji Josipa Perkovića zbog njegovih zasluga u Domovinskom ratu, dio javnosti, a i ja osobno – mogli bi to prihvatiti.

Međutim, nastup premijera Milanovića uz njegovo uvjeravanje da se taj „Perkovićev zakon“ (kako ga naziva hrvatski puk) – „ne donosi prema jednoj osobi, a ovaj najmanje“, vrijeđa mene, moju obitelj i moj narod. Milanović smatra hrvatsku naciju mentalno zaostalom, retardiranom, smatra da smo svi zajedno debili. On može tako misliti – ali ne može i ne smije to javno reći! To je kazneno djelo, uvreda za koju bi morao snositi zakonsku odgovornost bez obzira na svoj službeni imunitet. Nakon nedavnog zelenog svjetla za pristup Europi on podlim postupkom ruši ostatke ugleda Republike Hrvatske. Deset dana prije ulaska u EU, Milanović vrijeđa osim nas i 500 milijuna građana Europe. Da je ta nemoralna Izmjena zakona o suradnji u kaznenim stvarima s članicama EU donesena prije njemačkog DA – bilo bi NE Hrvatskoj u Europi!

KAKO NAŠI KRADU

Osim tog sramnog čina vrijeđanja zdravog razuma, Milanović zaboravlja da bi ta Izmjena zakona amnestirala i buljumentu udbaških ubojica hrvatskih domoljuba. Ti „naši“ Udbaši ne samo da su ubijali, nego su krali i opljačkali Lijepu našu.  

„Kad se oslobodimo srpskoga ropstva i stvorimo državu

vidjet ćete kako naši kradu. Svatko nas je krao

i potkradao, a najteže će biti kad nas naši budu krali

i prodavali svjetskim jebivjetrima, makrolopovima.

Navalit će na nas velike ptice grabljivice.

Kako nas spasiti od nas?

„Kako nas spasiti od nas?“ – upitao se u pjesmi Bruno Bušić.

U vrijeme Domovinskog rata ispitivao sam bivšeg visokog dužnosnika SDB–a (inicijali R.M.). Još uvijek čuvam snimku s diktafona o detaljima ubojstva domoljuba Bušića. Ukratko; pet mjeseci, četiri agenta tajne policije SFRJ svakodnevno su pratila Brunu Bušića u Parizu. Jedan agent kontrolirao je jedan dio puta, preuzimao je drugi, zatim treći, četvrti… To su bili iskusni profesionalci, znali su sve detalje, svaki Bušićev korak, navike, dnevne rute…, mogli su izvršiti ubojstvo u svako vrijeme dana ili noći. Čekali su samo „naredbu“ koja je stigla u listopadu 1978. godine.

Dobar dio nas branitelja toj bagri kojoj Milanović olako oprašta ubojstva i kriminalna djela – rado bi presudio po kratkom postupku.

EUROPA JE VERTIKALA

Europu mnogi kritiziraju, no stara dama Europa ipak je svjetska vertikala u svakom pogledu. Amerika, Azija, Afrika… nemaju jednog da Vincia, Sv. Tomu Akvinskog, Einsteina, Teslu, von Brauna, Picasa… I u moralnom smislu Europa je ispred svih. Švedska ministrica Mona Sahlin službenom karticom kupila je dječje pelene. Iako je novac odmah vratila morala je podnijeti ostavku.

Europa je Zapad iako je periferni dio i njena granica na Crnom moru daleko na istoku. Taj europski Istok geografski zahvaća Bugarsku, Rumunjsku, Albaniju, Srbiju, Makedoniji, BiH… Hrvatska je između! Je li Hrvatska Zapad ili Istok?

S posljednje tri Vlade RH – Hrvatska nije Zapad! Sanaderov mandat obilježen je kriminalom kakvog Europa nije upoznala. Nakon toga imamo Chicken Vladu RH, obilježenu, ne samo nastavkom pljačke Hrvatske nego i humorom. Jacina smiješna pocupkivanja, pjevanje s estradnim zvijezdama i pljeskanje samoj sebi pobuđivali su pokraj jada i tuge – smijeh! Tome treba dodati stalni podsmjeh svekolikom puku s TV ekrana pretilnog Ivana Šukera i njegovo milijardsko zaduživanje. I na kraju gore od goreg! Umjesto boljitka dobivamo Zokijevu Vladu RH koja amnestira svo zlo koje je Hrvatsku dovelo do dna, dna! Milanović najprije potvrđuje Mladena Bajića generatora propasti Hrvatske, zatim amnestira ratne i pretvorbene pljačkaše („nećemo ganjati vještice!“). Šećer na kraju – udbaški ubojice (ako treba) mogu i dalje ubijati – sve im je oprošteno!

AMNESTIJA KRVAVIH DIJELA

Dokle može ići zlo, podlost, prevara? Hoće li Njemačka povući svoj pristanak da Hrvatska uđe u EU? Znamo da neće iako bi to bilo korektno i pošteno. Kasno je, naši lukavi manipulanti pripremili su Izmjenu zakona – samo par dana do ulaska u EU. Neka prođe 1. srpanj – kasnije ćemo se pokriti ušima ako treba.

Znamo da hrvatski lobi bivših Udbaša raspolaže milijardama eura ili dolara, dovoljno su nakrali u posljednja dva desetljeća. Možda bi mogli dio tog bogatstva donirati našem budžetu? A možda – jesu???

U javnosti se javljaju i drugi prijepori i pitanja. Uz bogati fond Udbaša moguće je doći (kupiti!) do neugodnih podataka članova Vlade. Možda je u pitanju trgovina podacima, ucjena… to je uvijek bilo oružje ili oruđe Udbe. U svakom slučaju, ovakav sramotan, diletantski i podli „diplomatski“ čin – mogli su smisliti ili politički diletanti ili beskrajno arogantna, autoritarna vrhuška. I sigurno – ne bez razloga!

Uz izjave premijera naslanja se i naivna izjava ministra Miljenića da Izmjena zakona o suradnji u kaznenim stvarima s članicama EU nije zbog Perkovića, nego da nas EU ne zatrpa zahtjevima.

Milanović je prevario nas i Europu amnestijom krvavih djela Udbaša koja su se dogodila u državi Angele Merkel, ali i drugdje. Hoće li nam predsjednici i premijeri Europe i dalje ostati prijatelji?

Anno Domini MMXIII.T

     

 

 

26 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Tucak
  #1 Tucak 4 srpnja, 2013, 15:12

  [quote name=”Igor”]
  Kada će vam konačno postati jasno – da je, u pravu, sve moguće i ništa nije moguće … ovisi “samo” tko ste vi i tko je iza vas. :)[/quote]

  Upravo iza te tvrdnje stoji glavni odgovor na pitanje lustracije u Hrvatskoj. A pitanje glasi: Tko posjeduje rodni list s točnim podacima “Stjepana Mesića”?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Drug Mića
  #2 Drug Mića 30 lipnja, 2013, 08:15

  Izgleda da su Perkovići birali hrvatsku vladu i predsjednika, a ne država njih kao savjetnike. Okrenula se pila naopako…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Boško Buha
  #3 Boško Buha 27 lipnja, 2013, 09:26

  Još se izgleda raspamećeni neočetnici & neoustaše ne mogu pomiriti s jednostavnom činjenicom:

  između sedam (7) divizija Titovih partizana i dvije (2) divizije Dražinih četnika – tadašnji svijet tj. Winston Churchil odlučio se za – Titove partizane.

  Te bitange “to” još uvijek doživljavaju kao nepravdu tj. uvredu nihovog “zdravog” “razuma”. :)))
  Poglavito sporadični ostaci/natruhe Rankovićevih udbaša u HR i Srbiji.

  Ima pravo Slavko Goldštajn – 1941. je godina koja se ponavlja … OK, ponoviti ćemo mi onda – 1945. :)))

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. crvene ubojice
  #4 crvene ubojice 27 lipnja, 2013, 06:31

  velike zasluge moramo odati prekaljenim partizanima drugovima: stipi mesicu-budimiru loncaru-stipi milanovicu-josipu manolicu, zdravku mustacu, anti jurjevicu, anti josipovicu
  branku trazivuku, iliji stanicu itd.,
  ali nesmemo zaboraviti zasluge skojevaca: ivice racana,
  zorana milanovica, ive josipovica, jace i vece itd.,

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Akademik
  #5 Akademik 25 lipnja, 2013, 05:21

  Radoviću,
  Drago mi je da me citiraš. Mnogi su me citirali i zlorabili tu moju pjesmu u prozi prvi put sam objavio u knjigi Imoćani prije desetak godina, a onda sam tu istu pjesmu ponovo objavio u Kamenoj knjigi na 77 stranici i ta pjesma ima naslov: Tako je govorio Bruno Bušić. Tu istu pjesmu objavio sam po treći put u mojoj prezadnjoj knjzi proze i poezije, koja ima naslov Trojica. Dakle tu pjesmu nije napisao Bruno Bušić, nego Ante Matić

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code