USKRSNO DRUŽENJE SAVEZA ZA HRVATSKU

USKRSNO DRUŽENJE SAVEZA ZA HRVATSKU

22. travnja, 2014.

3

U obnovljenom srednjevjekovnom dvorcu Lukavec, podrijetlom iz 18. stoljeća u kojem su se nekoć održavali zborovi turopoljskog plemstva, pokraj Velike Gorice, u istoimenom mjestu g. Branko Borković – Mladi jastreb, predsjednik A-HSS-a, na Uskrsni ponedjeljak bio je domaćin Uskrsnog druženja čelnika stranaka Saveza za Hrvatsku s novinarima više hrvatskih redakcija.

Uz bogati tradicionalni doručak na turopoljski način i zvukove tamburica, novinari su u opuštenom ozračju i toploj atmosferi stare turopoljske utvrde imali prilike upoznati se s kandidatima Saveza za Hrvatsku za nadolazeće izbore za Europski parlament, te razgovarati s nazočnim čelnicima stranaka koje čine Savez za Hrvatsku (ABH, A-HSS, HDSSB, HRAST, HRVATSKA ZORA, HSP, OBITELJSKA STRANKA I ZZH).

Nakon tradicionalnih uskršnjih delicija, domaće rakije te biranog vina sorte škrlet, autohtone vrste s područja Turopolja, na stolu se našlo i nekoliko predizbornih letaka Liste br. 9 Saveza za Hrvatsku. Osam stranaka koje su sastavile listu broj devet, ukratko su, na tom letku, naveli programske osnove i ciljeve Saveza za Hrvatsku u odnosu prema Europskoj Uniji.

Savez obećaje, između ostalog, projekte razvoja Hrvatske uporabom novca iz EU fondova, očuvanje hrvatskih nacionalnih interesa i identiteta u EU, očuvanje prirodnih bogatstava, kulturne baštine i hrvatske tradicije, očuvanje tradicionalnih kršćanskih vrijednosti, zalaganje za Europu kao savez suverenih država, zajedništvo domovinske i iseljene Hrvatske.

Nadalje, jamče ravnopravan status Hrvata u BiH, blokadu ulaska Srbije u EU dok ne prizna agresiju na Hrvatsku i isplati ratnu štetu, pokretanje investicija za razvoj gospodarstva i otvaranje radnih mjesta, očuvanje domaće proizvodnje uz zabranu uvoza nekvalitetne robe, vladavinu prava i pravde, ukidanje parafiskalnih nameta, porezne olakšice umjesto aktualne represivne porezne politike, državnu upravu u službi građana, provedbu lustracije te zaustavljanje birokracije uz racionalizaciju općina, županija i državnih ureda.

Također, bitno je spomenuti, da je novinare i predstavnike Saveza za Hrvatsku u dvorcu Lukavec nakon g. Borkovića, pozdravio g. Stjepan plemeniti Kos, dogradonačelnik Velike Gorice, inače član Hrvatske seljačke stranke, istaknuvši važnost utvrde Lukavec kao obrambenog štita u vrijeme turskih osvajanja te je prisutnima čestitao Uskrs i zaželio dobrodošlicu u ime grada Velike Gorice.

Nakon višesatnog druženja, domaćinu se najprije zahvalila u ime HSP-a, tajnica stranke gđa Mirela Bušljeta Felc koja je s ponosom partnerima iz Saveza predstavila mnogobrojne nazočne lokalne predstavnike iz svoje stranke koji su se od prvog dana stavili u službu Saveza.

Prisutnima su se obratili i g. Marko Lukić, umirovljeni general te predsjednik Zavjeta za Hrvatsku, istaknuvši čvrstu vjeru da će Savez za Hrvatsku uspjeti promijeniti situaciju u Hrvatskoj jer su svi zajedno spremni podrediti vlastite interese za boljitak domovine i g. Mato Knezović, predsjednik Obiteljske stranke, naglašivši ulogu majki u očuvanju hrvatskog bića na ovim prostorima jer bez obitelji s više djece ovaj narod, prema svim pokazateljima, ne može opstati. T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code