UMIRUĆU REPUBLIKU HRVATSKU ZAMIJENIMO PRAVNOM I POŠTENOM NOVOM HRVATSKOM

UMIRUĆU REPUBLIKU HRVATSKU ZAMIJENIMO PRAVNOM I POŠTENOM NOVOM HRVATSKOM

5. kolovoza, 2015.

Skupljanje-boca
Dragovoljci i branitelji obranili su naciju, ali nije stvorena pravna i pravedna država

Napisao: Saša Radović

Po radikalnim političkim potezima političke elite u prvoj polovici 2015. čini se da 25 – godišnji pokušaj stvaranja slobodne i nezavisne Republike Hrvatske prilazi kraju. Dragovoljci i branitelji, obranili su naciju od agresora, ali nije stvorena pravna i pravedna država. Izdvojit ćemo četiri notorne činjenica koje svjedoče tomu; Lalovčeva suluda milijardska zaduživanja i pokušaj rasprodaje obiteljskog srebra (autoceste, bušenje Jadrana i dr.), ukidanje referenduma i najgore od svega; rušenje Ustava Republike Hrvatske.
Ukidanje referenduma nametanjem nemogućih uvjeta u skupljanju potpisa građana, neosporno je zločin prema svome narodu. A, rušenje Ustava Republike Hrvatske od strane Ustavnog suda zločin je prema državi Hrvatskoj – negiranje te države i proglašenje njenog kraja.
U postupku protiv Sanadera Ustavni sud si je prisvojio pravo, koje mu Ustav ne daje, da ocjenjuje “domašaj i učinke članka 5. četvrte Promjene Ustava Republike Hrvatske koja je stupila na snagu 16. lipnja 2010.“ Tom promjenom određeno je da se na djela ratnog profiterstva i druga kaznena djela nezakonitog stjecanja imovine u vrijeme Domovinskog rata ne primjenjuje institut zastare. Osporavanjem zastare najvećih zločina u Republici Hrvatskoj, suci u crnim togama ustavnog suda – potpisali su smrtnu presudu Republici Hrvatskoj. Ozakonili su najveću pljačku hrvatske nacije od stoljeća VII.
Spasavanje pravne države moguće je samo novom promjenom Ustava i ukidanjem Ustavnog suda kao državne institucije – no zbog općeg gospodarskog i moralnog rasapa – čini se da je za bilo kakav popravak kasno! “Ustavni šok” ima legitimitet u sve tri samostalne komponente države; zakonodavna vlast, izvršna vlast i sudbena vlast – jedinstvene u rasapu države. Izvršna vlast bez potrebne dozvole naroda, zadužuje se i prodaje obiteljsko srebro, zakonodavna vlast fabricira mnoštvo zakona za ozakonjenje tih zločina – a Ustavni sud protivno Ustavu, amnestira ratne profitere i pretvorbene zločince.
Tisućljetni san Hrvata o ostvarenju svoje države prilazi kraju. Budimo se, više nema nikakvih dilema – prezadužena Hrvatska nije država, nego zemlja bezvlađa i kriminala. Nema više ni Ustava. Kao takva mora nestati iz naših snova i iz naše stvarnosti.

Najava kraja

Četvrt stoljeća, “od jarunske barake do glamuroznih dvoraca”, 200 zločinačkih obitelji (sada ih je znatno više) pljačkale su resurse Lijepe naše – i po Tuđmanovoj viziji zaista zavladale Hrvatskom. No, kako god ta Vrhovnikova vizija bila pogubna, pa i zločinačka – mogla je završiti na bolji način. Umjesto da pretvorbeni zločinci nastave rad u tvornicama koje su kupili za jednu kunu – oni su odmah otjerali radnike, pustili tvornice da se pretvore u ruševine i prodali zemljišta. Zatim su pokrali banke i sve ostalo. Iako je službeno utvrđeno da je 97 posto privatizacije nazakonito, Bajić (i danas Cvitan) i danas brane te izdajnike i prve rušitelje Domovine.
U ratnom profiterstvu još je gore. Novac dijaspore i milijunski državni krediti (šakom i kapom) dijeljeni su Tuđmanovim miljenicima – a oružje nikada nije kupljeno. Dok su se naivni dragovoljci i branitelji (to mogu izjaviti, jer sam i ja naivni dragovoljac i časnik HV) goloruki suprotstavljali moćnoj JNA – zlotvori su punili svoje inozemne račune DEM i dolarima. Zbog slabog naoružanja (jer nije kupljeno) poginulo je više branitelja, više je ranjeno, više zarobljeno…
Dobar primjer (a primjera je bezbroj!) pljačka je jedne od 200 Tuđmanovih obitelji; Za kupnju oružja, na sinjsku tvrtku Trgosirovina prebačeno je 1.400.000 DEM (tada je to bilo 2.8 milijuna dolara), koja je taj novac prebacila na zagrebačku tvrtku Meteor Papir u vlasništvu Tedeschija. Po ustaljenom modelu – oružje nije kupljeno, a novac je nestao???
Prije četiri godine vijećnik Bulj podnio je kaznenu prijavu o tome ODO-u Sinj (Bajiću), a prošle godine i požurnicu Dinku Cvitanu. I ništa!!! Umjesto da se Tedeschiju oduzme imovina od 20 milijuna eura (to je ekvivalent vrijednosti plijena od 1991.!) i da se Bajić i Cvitan uhite zbog zloporabe službenog položaja (nedjelovanje) – premijer Milanović poručuje: “Ne ćemo ganjati vještice”. Time brani svoje prijatelje, ali i ruši svoju Republiku Hrvatsku.
Iz jarunske barake niknuli su s jedne strane glamurozni dvorci elite i s druge; gladni beskućnici i pučke kuhinje. Nakon 25 godina “slobode i nezavisnosti” hrvatski čovjek grca u kreditima i ovrhama. Karikaturu od države u kojoj žive Hrvati pritišću stotine milijarda dugova, MMF i banke svoje oštre kandže zabijaju u vrat – jedino što funkcionira je kriminal, korupcija i nasilje političke elite nad pukom.
Čest je slučaj da prezadužena osoba učini samoubojstvo. To se upravo događa s našom državom. Zbog toga moramo umiruću Republiku Hrvatsku zamijeniti za poštenu i pravnu Novu Hrvatsku.

Ujami što možež

Svekolikom se puku otvara istina pred očima jezgrovito označena poznatom krilaticom: “Tko je jamio, jamio!” Istina je i pred očima “bogatih Tuđmanovih obitelji” – tako da su u obje grupacije zacrtani planovi. Dok puk pokušava preživjeti, politička elita umrežena s krim miljeom pokušava iscijediti ostatke ostataka – te prodajom i kreditima popuniti svoje inozemne račune. Prije totalnog kraha moraju osigurati bogatu budućnost generacijama svojih potomaka. Pri tomu u potpunosti negiraju i krše zakone Republike Hrvatske. I Ustav Republike Hrvatske!
Da je tomu tako, jedan od znakova je spomenuto suludo zaduživanje ministra Lalovca. U kratkom vremenu uzeo je 66 milijarda kuna kredita (Linić 50 milijarda, Šuker 62 milijarde, ostali bivši ministri, manje!). Ostaje pitanje – koliko će tih milijarda završiti na privatnim računima političke elite u Lichtensteinu ili na Kajmanskim otocima?

Elita žuri, vrijeme leti – treba ugrabiti što se još može! Interesna zajednica SDPHDZ puni svoje crne fondove i osobne račune. Slijedi prodaja svega i svačega; Jadran, nepostojeća jadranska nafta, možda bistra rijeka Korana, Sava ne valja, mutna je. Imamo šume u Gorskom kotaru, otoke, treba prodati riječku luku, Split, Dubrovnik zajedno sa zidinama…

Ustavnim šokom, ustavni suci još su više zagrijali ovo pakleno Gospodnje ljeto 2015. Što bi tek bilo da je u njihove redove uplovio još i Mladen Bajić? Apage Satanas!

Anno Domini MMXV./ 37. T

5 komentara

Uskoči u raspravu
  1. dalaj sanja
    #2 dalaj sanja 5 kolovoza, 2015, 10:12

    “Nekome” izgleda još nije jasno da od 2003. ustvari živimo u Portoriku II.

    :)))

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code