UMAG SOCIJALNO NAJOSJETLJIVIJI U HRVATSKOJ

UMAG SOCIJALNO NAJOSJETLJIVIJI U HRVATSKOJ

6. travnja, 2013.

Gradonačelnik s korisnicima socijalnih stanova

U četvrtak, 4. travnja, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese trima socijalno ugroženim obiteljima dodijelio je u najam socijalne stanove te predstavio smjernice socijalne politike Grada. Stanove su u najam dobile obitelj Tatarević, Tatalović i Kazandžić.

”Za Grad Umag uspjeh je u ovoj besparici izdvojiti dva milijuna kuna i kupiti tri nova stana. Naše zadovoljstvo je tim veće jer smo zbrinuli i usrećili još tri obitelji na što smo posebno ponosni,” rekao je gradonačelnik Bassanese.

Skrenuo je pozornost na podatak da je Grad Umag tijekom 16 godina, od 1993. do 2009. godine, na temelju socijalnih kriterija dodijelio svega osam stanova.

”Mi smo od 2009. godine do danas, u nepune četiri godine, dodijelili 13 stanova, s tim da ćemo dva stana useliti vrlo brzo, čim završi njihova sanacija. Dakle, i po tim podacima uvjerljivo smo socijalno najosjetljiviji grad u Istri i grad koji može poslužiti kao primjer svima u Hrvatskoj,” istaknuo je Bassanese.

Inače, u rješavanju socijalnih problema Grad nailazi na velike teškoće i ne može realizirati sve željene projekte, poput ulaganja dodatna dva milijuna kuna u kupnju socijalnih stanova te još dva u izgradnju poslovnog inkubatora. Razlog su greške bivše vlasti koje su rezultirale sudskim presudama, čime je Grad Umag izgubio četiri milijuna kuna.

”Neovisno o tim gubicima, smogli smo snage da za socijalne potrebe i ostale društvene pomoći našim sugrađanima izdvojimo oko 20 milijuna kuna,” dodao je gradonačelnik, napomenuvši da za navedene potrebe Umag izdvaja 1.430,00 kuna po stanovniku, što ga čini socijalno najosjetljivijim gradom u Republici Hrvatskoj.

U proračunu Grada Umaga za 2013. godinu, između ostalog, osigurana su sredstva za subvencioniranje cijene vrtića u iznosu od oko 80 posto i to za svih 550 umaške djece tog uzrasta.

”Tomu treba dodati i podatak da je Grad Umag samostalno uložio više od 30 milijuna kuna u izgradnju Doma umirovljenika i nemoćnih osoba, sve to unatoč naslijeđenim dugovima i problemima koje je ostavila prethodna vlast,” zaključio je gradonačelnik Bassanese. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code