Đukanović: Isti čovek stoji iza ubistva Đinđića i suvlasnika podgoričkog lista “Dan”

Đukanović: Isti čovek stoji iza ubistva Đinđića i suvlasnika podgoričkog lista “Dan”

19. ožujka, 2013.

291633 djukanovic-ap f

Premijer Crne Gore Milo Đukanović je danas izjavio u Podgorici da je isti čovek “iza ubistva” premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. i ubistva suvlasnika i urednika podgoričkog lista “Dan”, Duška Jovanovića.

Đukanović je danas govoreći povodom stotine dana svoje vlade, komentarisao pitanje predsedničkog kandidata Miodraga Lekića o tome ko je ubio Jovanovića.

Đukanović je kazao da “iza tog ubistva” stoji “poslodavac i Duška Jovanovića, i Miodraga Lekića” – onaj ko je bio protiv nezavisnosti Crne Gore.

“To je onaj čovek koji, uzgred, ponekad zna i da zapali ambasadu velike drzave u Beogradu, a ima jednu gadnu naviku da, kada zaključi da neko ko mu verno služi dok je živ, ne može vise poslužiti kao mrtav, onda ga i učini mrtvim”, rekao je Đukanović.

Po rečima Đukanovića, to je onaj ko “nosi politički kišobran za ubistvo Zorana Đinđića i onaj koji je svojom politikom onemogućio Srbiju da stane na evropski put”.

Govoreći o Lekiću, Đukanović je poručio da neće “upasti u zamku” da mu Lekiić bude partner i da odgovara na njegove “prozivke”.

Povodom zahteva potpredsednika Vlade, Rafeta Husovića, predsednika Bošnjačke stranke, da se s državnog grba Crne Gore skinu “monarhistički i jednoverski simboli”, Đukanović je danas rekao da Ustav Crne Gore predviđa kako se to menja.

Premijer je dodao da je isto tako ranije odgovorio na slične zahteve prosrspkih stranaka u Crnoj Gori i dodao je da je zadovoljan državnim simbolima, a da svako ima pravo da traži da se oni izmene.

Đukanović, lider vladajuće Demokratske partije socijalista, rekao je da je snimak sa sednica organa te stranke, iz kojih proizlazi da se razgovaralo o favorizovanju njenih pristalica pri zapošljavanju, samo alibi opozicije za novi poraz.

Nazvavši “hajkom” insistiranje opozicije da Skupština raspravlja o tim snimcima, Đukanović je ocenio da su građani na to već odgovorili – na nedavnim lokalnim izborima u Nikšiću i Andrijevici gde je njegova stranka dobila podršku.

“Verujem da će takav odgovor dobiti i na predstojećima predsedničkim izborima”, dodao je Đukanovcih.

Izvor:http://www.blic.rs T

(odgovorila): replied

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code