UHAPŠEN DIREKTOR LASTE

UHAPŠEN DIREKTOR LASTE

24. kolovoza, 2014.

LASTA Custom

Generalni direktor Laste Velibor Sovrović uhapšen je ovog vikenda zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica. Pored Sovrovića, uhapšeno je još pet osoba, a za jednom se traga.

Predsednik Nadzornog odbora Laste Zoran Babić i funkcioner SNS izjavio je povodom hapšenja da je u državi nulta tolerancija za kriminal i korupciju i da u tom smislu nema zaštićenih.

“Jedini komentar na hapšenje gospodina Sovrovića je da je nulta tolerancija za kriminal i korupciju, da nema zaštićenih, da država radi svoj posao i da, naravno, ja kao narodni poslanik, kao predsednik Nadzornog odbora takve stvari apsolutno podržavam, uostalom, takvu državu SNS i želi da napravi”, rekao je Babić za Tanjug.

Upitan da li je, kao predsednik Nadzornog odbora, primetio nepravilnosti u radu tog preduzeća, Babić je naveo da je njegov posao bio da sarađuje sa svima u “Lasti” što je i činio.

„S druge strane, nije posao nadzornog odbora da nepravilnosti rešava, to je posao nadležnih državnih organa koji su to i radili, i ta istraga ne traje poslednjih pet, šest, deset dana…traje mesecima unazad i dobro je što je tako…”, istakao je on.

Nadzorni odbor je, naveo je Babić, zaustavio kupovinu autobusa odnosno velike porudžbine, a zahvaljujući tome Lasta ima manji dug za 9,8 miliona evra u odnosu na prošlu godinu.

Babić je istakao i da to saobraćajno preduzeće posle smene izvršnog odbora normalno funkcioniše sa tri izvršna direktora, a da funkciju v.d. direktora obavlja Marinko Ljumović.

Izvor: www.tanjug.rs

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code