UDRUGA BIVŠIH ZAPOSLENIKA SOLIDARNOSTI U ZADARU-pismo Petra Smokrovića iz Zadra

UDRUGA BIVŠIH ZAPOSLENIKA SOLIDARNOSTI U ZADARU-pismo Petra Smokrovića iz Zadra

22. svibnja, 2014.

 

Autorica teksta Ardena Bajlo, predsjednica Trgovačkog suda u Zadru

 u tekstu u Zadarskom listu, dana 15. 05. 2014. godine pod naslovom Uvjeti za gašenja radnih mjesta nastaju puno prije otvaranja stečaja navodi da ni sud ni suci ne odlučuju o gašenju radnih mjesta i da sve što je iznijela da se može pročitati i u Stečajnom zakonu.

Zbog takvog postupanja institucija hrvatske države u stečajnoj praksi, deseci i deseci tisuća radnika, desetljećima su na ulici i bez kruha, bez mogućnosti da parcipiraju ustavno pravo na rad i pristup institucijama hrvatske države, čime se krše međunarodne konvencije o ljudskim pravima i sve to zbog toga što smo dovedeni u situaciju da trpimo represiju birokratskog aparata što ugrožava našu ekonomsku i socijalnu egzistenciju. Predmete koje vode nadležne hrvatske institucije birokratskim špekulacijama guraju se u zastaru, zbog čega je «sve po zakonu».

 Temeljem navedenog tražimo da Ministarstvo pravosuđa ispita sve predmete koje smo javno obznanili i da se o tome konkretno odredi.

Svima nam je poznato da institucije hrvatske države preuzimaju u stečajnoj praksi poduzeća u tehničkoj i tehnološkoj kondiciji, a menađeri, koje postavlja sud, uništavaju ta poduzeća i prodaju u bescjenje kao tehnološko smeće (otpad).

 Analizom smo utvrdili da je hrvatska država jednostrano preuzela nacionalno bogatstvo u RH bez naknade, te ćemo zbog toga kao Udruga bivših zaposlenika Solidarnost Zadar kontinuirano poticati da se u Hrvatskoj uvede Radničko dioničarstvo kao oblik vlasti, a sve s ciljem kako bi radnici koji su stvarali nacionalno bogatstvo participirali  u vlasti. 

     

U Zadru, 21. svibnja 2014. godine

Predsjednik

UDRUGE BIVŠIH ZAPOSLENIKA

SOLIDARNOST ZADAR

Petar SmokrovićT

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code