UDOMLJAVANJE JE FORA

UDOMLJAVANJE JE FORA

10. travnja, 2013.

v3 dumovec

Akciju „Udomljavanje je fora“ s temom pomoć ranjenim i starim psima, organiziraju Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, u suradnji s udrugom Prijatelji životinja, udrugom Noina arka te sponzorima ROYAL CANIN.

„Udomljavanje je fora“ održat će se u subotu, 13. travnja 2013., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.

Unatoč višegodišnjim naporima cijele zajednice da se osvijesti briga o životinjama svake godine dio naših neodgovornih sugrađana napušta životinje iz svojih domova i oni postaju ne samo moralni problem cijelog društva nego i velika opasnost za ljude i druge životinje, a posebno u prometu – sudjelujući u prometnim nesrećama – pri čemu same stradavaju i ranjene ostaju na ulicama grada. Jako često neodgovorni vlasnici napuštaju i svoje dugogodišnje kućne ljubimce koji onda pod stare dane sami lutaju gradom u potrazi za malo hrane, a kad i dođu na sigurno u sklonište onda u njemu ostaju dugo iako bi mogli biti odlično društvo nekome tko prepozna njihove kvalitete.

Zašto se kao društvo ne posvećujemo dovoljno bolesnim, starim ili hendikepiranim životinjama?

Udomljuju li se hendikepirani psi i mace?

Na ta i još mnogo sličnih pitanja pokušat ćemo odgovoriti u subotu na akciji, dovest ćemo i nekoliko ranjenih i starih pasa kojima ćemo zajedno s Doris Pinčić, koja je već sudjelovala u projektu Prijatelja životinja ‘Neka tvoj izbor bude udomljavanje!’, pomoći u traženju novog doma. Doris će nam se pridružiti u akciji na štandu točno u 11h i zajedno s našim sponzorima ROYAL CANIN najavit ćemo posebnu akciju namijenjenu budućim vlasnicima pasa koji će u tjednu iza akcije udomiti psa i potpisati ugovor!

Akcija obuhvaća besplatnu hranu za tri mjeseca prema normativima Royal Canin-a za odgovarajuću dob i veličinu psa.

U 2013. godinu krećemo s novim akcijama kojima želimo približiti suživot ljudi i životinja u gradu, družit ćemo se s obiteljima i njihovim kućnim ljubimcima u javnim parkovima za kućne ljubimce na Vrbanima i Utrinama te naučiti klince sve o psima i macama s kojima žive ili ih susreću.

Izradili smo nove naljepnice za aute, šalice i majice kojima ćemo uveseljavati sve one koji ih kupe, a zauzvrat ćemo prikupljenim donacijama uljepšati život pasa u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba!

Zato pozivamo sve građane da nam se pridruže na Trgu u subotu.T

30 komentara

Uskoči u raspravu

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code