DNEVNI BORAVAK ZA BESKUĆNIKE

DNEVNI BORAVAK ZA BESKUĆNIKE

2. travnja, 2014.

dnevni-boravak-za-beskucnike Custom

Dnevni boravak za beskućnike u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji u Ulici Huga Badalića, otvoren je u utorak 1. travnja u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića. 
Dnevnik boravak se nalazi u prostorijama udruge RCCG Dom nade na 70-ak m², a osmišljen je kao prihvatilište dnevnog tipa za beskućnike i socijalno najugroženije, u kojem će oni moći obaviti osnovnu higijenu, oprati rublje, poslužiti se Internetom te skuhati jednostavan obrok. 

Kako se moglo čuti od samih korisnika, još im je važnije družiti se te sudjelovati u radionicama pod stručnim vodstvom, sve kako bi lakše pronašli zaposlenje te izdržali svakodnevne životne nedaće. 
Koordinator Dnevnog boravka Danijel Vuga naglasio je kako broj građana Zagreba bez krova nažalost raste i da im je neophodna ovakva vrsta pomoći kao produžena ruka prihvatilišta i prenoćišta, čija je temeljna zadaća resocijalizacije korisnika. 

Prostorije na zagrebačkoj Trešnjevci moći će dnevno primiti 10 do 15 beskućnika kojima će svakog ponedjeljka, srijede i petka, kada je dnevni boravak otvoren, biti na raspolaganju psiholog, teolog i socijalni radnik u pružanju psihosocijalne i duhovno-moralne podrške te nekoliko volontera koji će im pomoći u traženju posla, slanju zamolbi za posao i slično. Mjesečna članarina za korištenje boravka iznosi simboličnih 10 kuna. 
Udruga RCCG Dom nade se financira donacijama raznih tvrtki, a na potpori im je zahvalio koordinator Vuga. Zahvalio je i susjedima od kojih su neki volonteri u dnevnome boravku. Troškove najma prostora i režije plaća Redeemed Christian Church of God, Crkva iz Nigerije, čiji se inicijali i nalaze u nazivu Udruge.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code