U TURSKOJ POBJEĐEN I IZRAEL

U TURSKOJ POBJEĐEN I IZRAEL

1. srpnja, 2013.

IMG 0307

Asom Matije Sabljaka Hrvati su otvorili utakmicu protiv Izraela, posljednju na turniru u turskoj Bursi. Međutim, vidljivo je da naša reprezentacija nije u meču, odosno da nije koncentrirano, a ni agresivno ušla u utakmicu. Sve to koriste Izraelci i uzimaju set 19:21.
Matija Sabljak gotovo je sam odradio i prva tri poena drugog seta, no uspio je probuditi i ostatak ekipe pa se čini da je na terenu neka druga momčad u odnosu na onu koja je igrala prvi set. Ova ekipa realizira sve što zamisli i vrlo brzo je na +8. Nametnuli su svoju igru, tempo i upisali uvjerljivih 21:11.
Dominaciju u svim segmentima igre Hrvati nastavljaju dokazivati i u trećem setu. 6:0 za nastavak utakmice poprilično destabilizira Izrael koji djeluje izgubljeno na terenu. S druge strane hrvatska reprezentacija dokazuje zašto zaslužuje biti među najbolje četiri ekipe Europske lige, treći set završava 21:12.
Koncentracija na početku četvrtog seta ponovno malo pada (7:9), međutim izbornik Igor Šimunčić uspjeva u stanci stabilizirati i motivirati igrače i rezultat se preokreće 17:12. Meč poen as servisom rješava Ivan Raič (21:15).

–  Ne znam koji je problem prvog seta. Treba nam neko vrijeme da se uigramo – smatra Matija Sabljak. Međutim, izbornik Šimunčić najavljuje dublju analizi tog problema.
–  Bez obzira na jutarnji trening teško je probiti znoj nakon emocionalno i fizički teške utakmice od dan ranije. Trebat će dublja analiza, no dobra vijest je da kad se motor zagrije, radi kako treba.
Sutra, ponedjeljak 01. srpnja, Matija Sabljak ima 27 rođendan. Nesumljivo je da će se ekipa pobrinuti za slavlje.
– Siguran sam da su ovi rezultati odraz atmosfere koja vlada u reprezentaciji. Većina nas dugo smo zajedno, stvorili smo prava prijateljstva, nema nikakvih konflikat. Zaista prava pozitiva – kaže Mata, kako ga od milja zovu u ekipi. A vjeruje Mata i da ekipa ima još puno toga za reći.
– Ne znam kakve su druge ekipe koje bi trebale ući u Final Four, no mi smo dobro igrali ove godine protiv jakih  ekipa kao što su Nizozemska, Slovenija… Ako budemo na nivou, možemo puno.
Sljedeća stanica Europske lige bjeloruski je Minsk. Očekivanja izbornika?
– Prvi dan igramo odmah s Izraelom. Najpametnije bi bilo u toj utakmici sve riješiti i ne upuštati se u igranje s Turskom i Bjelorusijom. Čeka nas teško putovanje i ponovno dva dana oporavka. Potrebna je puna koncentracija i riješiti sve odmah.

Melita Lochert, mag.nov.

Fotografija: Zlatan Kovač T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code