U SEULU TENA ŠIKIĆ I MAJA BLAGOJEVIĆ OSVOJILE ZLATNE MEDALJE

U SEULU TENA ŠIKIĆ I MAJA BLAGOJEVIĆ OSVOJILE ZLATNE MEDALJE

12. listopada, 2014.

image3 Custom
Hrvatske sambistice Tena Šikić i Maja Blagojević osvojile su zlatna odličja na natjecanju Svjetskog kupa u Seulu, Šikić je bila najbolja u kategoriji do 52 kilograma, a Blagojević do 64 kilograma.

Ovo je najveći sportski uspjeh hrvatskog Samba dosad, a mlade sportašice su osvojile prve Sambo medalje za Hrvatsku.
Nakon dojmljivog nastupa hrvatskih reprezentativaca u Bukureštu, nedavno održanog Državnog prvenstva u Sambu koji je održan 4. listopada u Belišću, ovo je je najveći uspjeh Samba koji je relativno mlad sport u Hrvatskoj.

Hrvatska reprezentacija će nastupiti na svjetskoj smotri u studenom u Japanu. Ovo je ujedno i turnir koji će ponovno pokazati vrijednost hrvatskih  boraca. Hrvatski Sambo savez sad se neskromno može nadati novim medaljama.

Sambo je sovjetska borilačka vještina, nastala spajanjem nekoliko tradicionalnih vještina kavkaskih i sibirskih narod. Ruska borilačka vještina je tek u povojima u Hrvatskoj, ali je našla svoje mjesto na hrvatskoj sportskoj sceni, a Hrvatski sambo savez je član Međunarodnog Sambo saveza (FIAS) i pridruženi član Hrvatskog olimpijskog odbora.
Zbog iznimnog zalaganja Hrvatskog sambo saveza, hrvatska će metropola iduće godine biti i domaćinom Europskog prvenstva u sambu. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code