U REDAKCIJU VJESNIKA USELJAVA NOVI JURLEKIN DNEVNI IK

U REDAKCIJU VJESNIKA USELJAVA NOVI JURLEKIN DNEVNI IK

12. rujna, 2012.

Vjesnik foto1

 Na Trgovačkom sudu u Zagrebu u srijedu 12. rujna je održano predstečajno ročište za tvrtku Narodne novine press, koja je izdavala dnevni list Vjesnik. Nitko se na sudskom ročištu nije usprotivio otvaranju stečaja, što znači da bi već za nekoliko dana stečajni upravitelj trebao posjetiti redakciju smještenu u Vjesnikovom  neboderu.

Tamo će ga dočekati većina od stotinjak zaposlenika propalog Vjesnika, koji već osam mjeseci nisu dobili plaću. Njihova se potraživanja približavaju iznosu od deset milijuna kuna. Unatoč obećanju ministra financija Slavka Linića da će im Narodne novine d.d. kao vlasnik isplatiti šest minimalaca, novinari Vjesnika dobili su ih samo tri.  Stečaj ne može biti okončan prije veljače, što znači da će još tri minimalca dobiti tek tada.

U međuvremenu, Uprava tiskare Vjesnik d.d. naložila novinarima da napuste redakciju i presele se u manji prostor. To bi morali napraviti najkasnije do 5. listopada. Čim to učine, na njihovo mjesto će se useliti redakcija novoga dnevnog lista Marjana Jurleke koji uskoro počinje izlaziti. Inače, s Jurlekom, redakciju Vjesnika jučer je obilazio i Denis Kuljiš. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
  1. SEPP
    #1 SEPP 16 rujna, 2012, 13:24

    NEKI U HRVATSKOJ OCITO IMAJU VISKA PARA…

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code