U PET MJESECI U ZAGREBU VIŠE OD POLA MILIJUNA NOĆENJA

U PET MJESECI U ZAGREBU VIŠE OD POLA MILIJUNA NOĆENJA

14. lipnja, 2014.

turisti

Zagreb je tijekom svibnja ove godine posjetilo 94.915 posjetitelja, koji su ostvarili 158.971 noćenje, što u odnosu na svibanj 2013. godine predstavlja porast od čak 17 posto u dolascima i u noćenjima. Ipak tad je prema podatcima Turističke zajednice grada Zagreba zabilježen 81.471 dolazak i 136.003 noćenja, a najbrojniji gosti u glavni grad Hrvatske dolaze iz država: Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Bugarske i Italije.

Stoga navodimo da je od siječnja do svibnja ove godine u Hrvatskoj prjestolnici sveukupno boravilo 286.381 gostiju, a ostvareno je 510.660 noćenja, što također, predstavlja porast od 11 posto u dolascima i 9 posto u noćenjima. Prva tri mjesta po broju dolazaka zauzeli su gosti iz Južne Koreje, Italije i Njemačke, dok su u noćenjima na prvom mjestu gosti iz Italije, a slijede ih gosti iz Njemačke i SAD-a.

Zato je Turistička zajednica grada Zagreba više nego zadovoljna pozitivnim rezultatom pa se s razlogom nada da će se takav pozitivan trend nastaviti i u nadolazećim mjesecima. 

Ivan Raos

Fotografija: www.zg-magazin.com.hrT

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code