U MIMARI DAN POSVEĆEN PRIVATNOM NAKITU

U MIMARI DAN POSVEĆEN PRIVATNOM NAKITU

13. veljače, 2014.

800px-Muzej Mimara Custom

U sklopu programa za publiku povodom Izložbe Nakit iz fundusa Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u Sarajevu  – Izložba s povodom, organiziran je jedan poseban dan (utorak, 18. veljače, 2014., od 17 – 18 sati), koji bi kao takav zaista mogao biti prihvatljiv građanima i posjetiteljima. Jer će tom prigodom moći doznati stručne (detaljnije) spoznaje o osobnom nakitu u razgovoru s kustosicom izložbe.

Privatni nakit tad možete donijeti u muzej i razgovarati s kustosicom izložbe dr. sc. Arijanom Koprčinom, voditeljicom zbirke metala u Muzeju za umjetnost i obrt. Zapravo u Zagrebu u prilog ovoj izložbi idu na ruku i činjenice koje građani iznose i javno komentitaju – jer imamo osjećaj da je zavladalo oveće zanimanje posjetitelja za izložbu Nakita izloženog u Muzeju Mimara. Naročito je poraslo zanimanje za pojedine starije eksponate (kopče, prstenje, dugmad…).

Stoga su  moguće kojekakve i poveznice koje ljudi rado čine sa svojim osobnim nakitom i kad su u pitanju procjene i datacije. Zato su organizatori izložbe potaknuti radoznalošću građana odlučili iznaći jedan opće prihvatljiv trenutak kojeg će podariti (ovoj temi) stručno izići u susret građanima s pouzdanijim procjenama…

A pritom se baš tad može pogledati i prodajna izložba Replika nakita iz fundusa Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u Sarajevu, koja je otvorena do 24. veljače.

U Muzej Mimara zaista se vesele ovom prigodom dolasku što više posjetitelja – nek dođu bez obveza – sa sobom donesu osobni nakit i porazgovaraju s kustosicom.

Ivan Raos T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code