U KUĆI SV. JOSIPA

U KUĆI SV. JOSIPA

10. siječnja, 2013.

obilazak-djece-svjosip

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, u utorak 8. siječnja  je posjetio djecu u Kući sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu i darovao im blagdanske darove, računalo, igračke i slatkiše.

Predstojnica Kuće sv. Josipa, časna sestra Katarina Pišković zahvalila je u ime djece gradonačelniku Bandiću na posjetu. Hvala Vam što unatoč natrpanom rasporedu uvijek nađete vremena za nas, što nas podržavate i što u vama uvijek imamo veliku potporu. Zahvaljujemo Bogu za sve vas jer prepoznajemo u vama osobe koje žele promicati vrednote i širiti ljubav prema životu i čovjeku, posebno onom malenom, a upravo se se u malenom krije velika snaga. Sestra Pišković također se zahvalila na donaciji 35,000 tisuća kuna, prikupljenih na tradicionalnoj predbožićnoj kavici u organizaciji zagrebačkog gradonačelnika i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, koja je iskorištena za sanaciju krova.

Prema riječima sestre Pišković, Kuća ima dugu povijest, a časne se o djeci brinu od 1918. Naša utemeljiteljica majka Marija Terezija nam je rekla da želi da mi ne budemo djeci odgajateljice nego majke, zaključila je sestra Pišković naglasivši da časne sestre žele djeci koliko je god to moguće zamijeniti obitelj.

Kako se čulo, u Kući sv. Josipa časne skrbe o 29 štićenika, jedanaestoro djece pohađa osnovnu školu, devet srednju, šest fakultet, dvoje mladih traže posao, te je jedna djevojčica predškolske dobi.

Susret je kao i svake godine protekao u radosnoj atmosferi, ovaj put i uz zvukove tamburice u izvedbi mladih štićenika Kuće, koje su kupljene sredstvima prikupljenim humanitarnom akcijom prije dvije godine u kojoj je i gradonačelnik Bandić sudjelovao. Svojom sjajnom izvedbom mladi su pokazali da se akcija definitivno isplatila, a u znak zahvale za dugogodišnju potporu štićenici su gradonačelniku darovali kristalnog anđela da ga čuva i podsjeća na njih. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code