STUDENTSKA ASOCIJACIJA FAKULTETA STROJARSTVA KOD GRADONAČELNIKA

STUDENTSKA ASOCIJACIJA FAKULTETA STROJARSTVA KOD GRADONAČELNIKA

24. siječnja, 2013.

 predstavnicistudentskihudruga

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u srijedu 23. siječnja  predstavnike i studente Fakulteta strojarstva i brodogradnje, predvođene dekanom prof.dr.sc. Ivanom Juragom, koji su ga upoznali s radom Hrvatske studentske udruge strojarskih fakulteta  na projektu Formula student, jednom od najprestižnijih natjecanja studenata strojarstva na svijetu..

Kako se čulo, riječ je o jedinstvenom Projektu u kojem studenti pod nadzorom mentora sudjeluju u izradi bolida s kojim sudjeluju na međunarodnim utrkama na svjetskim trkačkim stazama. Studenti su unatrag nekoliko godina sa svojim bolidima ostvarivali odlične rezultate, u konkurenciji preko 100 timova sa svjetskih sveučilišta i s puno većim budžetima i sponzorima, a prošle su godine, na stazi Formule 1 u Silverstonu u Engleskoj, osvojili 24. mjesto.

Cilj ovog Projekta i rada Udruge, koju potpomaže Fakultet strojarstva i brodogradnje, jest omogućavanje nadarenim studentima stjecanja praktičnih znanja i iskustva  prije završetka fakulteta i početka rada u hrvatskim poduzećima.

Čestitavši na uspjesima, gradonačelnik je Projektu dao punu podršku, naglasivši da su ti mladi ljudi budućnost našeg Grada i zemlje te zavređuju svu raspoloživu potporu.

 

Fotografija:www.zagreb.hr T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code