U KRAPINI PREDSTAVLJEN NAJVEĆI TURISTIČKI KATALOG NA SVIJETU

U KRAPINI PREDSTAVLJEN NAJVEĆI TURISTIČKI KATALOG NA SVIJETU

8. travnja, 2014.

Sunčana Matić i Vlasta KrklecDSC01085 Custom

U Muzeju krapinskih neandertalaca na Hušnjakovu u Krapini prije nekoliko dana je  predstavljen katalog Neodoljiva Hrvatska. Riječ je možda o najvećoj knjizi, ali zasigurno o najvećem turističkom katalogu na svijetu, koji je prijavljen za Guinnessovu knjigu rekorda. Katalog je napravljen po ideji Sunčane Matić, a kako sam naziv govori predstavlja Lijepu našu na najbolji način promovirajući Hrvatsku kao turističko odredište zanimljivo svakome tko voli i može putovati.        

Unatoč veličini  od 165×140 cm u katalog nisu stali baš svi vrijedni spomenici i mjesta koja se isplati posjetiti i vidjeti u našoj Domovini. Ali za pravog turistu to i nije problem jer će upravo čežnjom i potrebom vidjeti što više upravo u izravnoj komunikaciji s turističkim djelatnicima i ljudima saznati za sve ono što je vrijedno za vidjeti.

Katalog su uz  autoricu Sunčane Matić predstavili i župan Krapinsko -zagorske županije Željko Kolar, dogradonačelnik Krapine Drago Kozina, ravnateljica Muzeja Hrvatskog Zagorja Vlasta Krklec i muzejska savjetnica Goranka Horjan i niz drugih kulturnih djelatnica i djelatnika te gostiju iz cijele Županije i Zagreba.

            Svi govornici naglasili su korist za turističku, kulturnu, povijesnu, ali i gospodarsku promidžbu Hrvatske u svijetu, pa zaslužuje kao i svaka knjiga podršku svih nadležnih ustanova u ostvarenju i proširenju izdanja, a to je ovom prigodom učinila i Krapinsko -zagorska županija.

Katalog teži 70 kilograma i  u cijelosti tiskan je u Hrvatskoj, te predstavlja 100% hrvatski proizvod.

Sve je lijepom glazbom na usnoj harmonici uljepšao sve poznatiji i bolji glazbenik Tomislav Goluban.

Janko Bučar

Fotografija: Anđelka Felja T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code