U HRVATSKOJ IMA 540 TISUĆA INVALIDA

U HRVATSKOJ IMA 540 TISUĆA INVALIDA

24. prosinca, 2012.

invalidi 

Hrvatski savez invalida rada i Udruga invalida grada  Zagreba organizirali su božićnje druženje 21. prosinca u prostorijama Udruge na Novoj cesti 84 u Zagrebu.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u kratkom govoru pokazao im je da ih nije zaboravio i da u proračunu grada Zagreba za sljedeću godinu, nije umanjivao sredstva za njh.

Invalide je pozdravila i potrpjesjednica Skupštine grada Tatjna Holjevac.

Josip Petrač, predsjednike Hrvatskog  saveza invalida rada, u svom govoru je istakao , da traže od države jedinstveno tijelo vještačenja, da se invalide rada tretira medicinski kao i ostale invalide iz rata ili iz prometnih nesreća, te da se izjednače postoci invalidnosti.

Predsjednica Udruge invalida rada grada Zagreba, Marija Topić, govorila je o problemima u odnosu invalida rada i drugih invalida. Jer, za isto ili slično oštećenje nisu jednaka mjerila u postocima. Tu su zakinuti invalidi rada u odnosu na druge invalide.

Ostaje i dalje frapantna brojka, koju je izrekao Josip Petrač, da u Hrvatskoj danas živi 540 tisuća invalida. Od te brojke  više od polovice su invalidi rada, točnije 262 tisuće su invalidi rada. Samo u Zagrebu je 11300 invalida rada. I što je zabrinjavajiće, ta brojka stalno raste.

Ante Matić

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code