U ANKETAMA  PORTALA TJEDNO UVJERLJIVO VODI  KOLINDA

U ANKETAMA PORTALA TJEDNO UVJERLJIVO VODI KOLINDA

8. prosinca, 2014.

Bou017Eiu0107ni potpisi copy Custom

Predkrug smo odradili, idemo na prvi krug

Napisao: Dražen Stjepandić

Posjetiteljima našeg portala Tjedno redovito nudimo i  ankete s različitim anketnim pitanjima. Za naše ankete nikad nismo tvrdili da su objektivne, ali su ankete i kao sve ankete ipak na nešto ukazuju.

Naše dvije posljednje ankete na naslovnici smo držali smo sve dok DIP u nedjelju7. prosinca nije objavio službene predsjedničke kandidate koji mogu sudjelovati u predsjedničkoj utrci.  Dosadašnja anketna pitanja su glasila:

-Tko je najkvalitetniji predsjednički kandidat?

– Tko će postati predsjednik Republike Hrvatske?

IVO JOSIPOVIĆ TREĆI

Ankete smo  postavili još ljetos 19. kolovoza kad se tek pretpostavljalo  tko bi se sve mogao kandidirati na predstojećim predsjedničkim izborima.   Navodeći imena dvojice slavnih generala Ante Gotovine i Mladena Markača željeli smo reći kako bi njihov politički angažman bio poželjan i dobrodošao. Heroji Domovinskog rata moraju voditi i graditi Republiku Hrvatsku.

Naveli smo neka imena od kojih su neki do zadnjeg trenutka prijetili da će se kandidirati. Neki od političara  u anketi ni sami nisu pomišljali ni da bi se kandidirali, a mi smo ih željeli potaknuti . Neki su nam, se sami javili da ih uvrstimo u anketu,  što smo u napravili, ali na kraju ipak nisu skupili nidovoljan broj potpisa potreban za kandidaturu.  Srećom s uvrštavanjem mnogih u anketu nismo pretjerivali, posebice uoči početka skupljanja potpisa kad su mnogi najavljivali svoje sudjelovanje u utrci za Pantovčak. Opravdano smo posumnjali kako je za mnoge od njih  čak i zakonski propisana kandidatura  prekrupan zalogaj. Važno je istaknuti kako nitko od tih što su prijetili svojim kandidaturama u anketama na portalu Tjedno nije imao zapaženiji broj glasova.

Ukupno je do 10 sati u ponedjeljka  8.prosinca  bilo 3532 glasova. U obadvije ankete daleko najveći broj glasova prikupila je gospođa Kolinda Grabar Kitarović, po 786 i 798. Dakle najveći broj sudionika u našoj anketi smatra kako je Kolinda i najkvaliteniji predsjednički kandidat, te će postati  nova Hrvatska predsjednica. I ostali pokazatelji pokazuju da bi gospođa Kolinda mogla pobijediti te da ankete koje daje prednost Ivi Josipoviću možda i nisu  najobjektivnije.

Dvostruki drugi, u obadvije ankete s 420, odnosno 497 glasova bio je dr.sc. Milan Kujundžić.

Dvostruki treći bio je aktualni hrvatski predsjednik dr. sc. Ivo Josipović.

NOVE ANKETE

Ta tri imena nastavljaju dalje sudjelovati u našoj novoj anketi. Njima će se pridružiti kandidat Živog zida IvanVilibor Sinčić koji je uspio skupiti 15 200 potpisa i priključiti se predsjedničkoj utrci.

Četiri zvanična predsjednička kandidata  počinju od nule.Brojač vraćamo na početak, a anketna pitanja ostaju ista.Predkrug smo odradili, idemo na prvi krug.

Mislim da će gospođa Kolinda ponovno ostvariti najbolje rezultate, kako u našoj anketi tako i na biračkim mjestima. Ali to je samo moj nekakav osjećaj. Dobro je poznato da čovjek teško može predviđati događaje i zato kladionice dobro rade.

U svakom slučaju svim kandidatima želimo poštenu borbu, a ankete u tomu nikako nisu nevažne. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code