Triput ura za tri finala!

Triput ura za tri finala!

28. siječnja, 2012.

trg-v

Nakon pobede rukometaša Srbije nad selekcijom Hrvatske i plasmana u finale prvenstva Evrope počelo je očekivano slavlje srpskih navijača. A imalo je i šta da se slavi.

Pored rukometaša za finale su se izborili vaterpolisti i, naravno, Nole! Slavilo se u Beogradu, Kosovskoj Mitrovici i Banja Luci i većini gradova u Srbiji.
Nekoliko minuta po završetku rukometne utakmice počelo je oduševljenje među Beograđanima, koji su petardama i pesmom počeli proslavu velikih sportskih uspeha. Grupe mladića i devojaka, okićenui nacionalnim obeležjima, krenuli su ka tradicionalnom mestu okupljanja nakon značajnih sportskih uspeha državnih timova – Trgu republike. U brojnim lokalima u centru grada mladi su uzvicima „Srbija, Srbija“ i „Pobeda, finale“ pozdravili sjajnu igru rukometaša, ali i pobedu vaterpolista i Novaka Đokovića na Otvorenom prvenstvu Australije.
– Ko to kaže, ko to laže Srbija je mala, nije mala, nije mala, igra tri finala. Dao Bog i Sveti Sava, da Srbija uđe u sva tri finala – samo su neke od pesama koje je nekoliko stotina, uglavnom mladih, skandiralo sinoć u centru Beograda. „Srbija, Srbija“ odjekivalo je iz automobila sa uključenim sirenama i istaknutim državnim zastavama, koji su kružili centralnim beogradskim ulicama do kasno u noć.

Ali ko slavi može i da pretera, što je dokazalo i više desetina uglavnom mladih, koji su sinoć oko 23 časa blokirali Ulicu kralja Milana kod Skupštine Beograda i formirali kolonu, a zatim su krenuli u pravcu Slavije. Oni su uz snažne detonacije petardi uzvikivali pogrdne parole protiv Hrvata, kao što su „ustaške pi**e“, uz skandiranje „Srbija, Srbija“. Ispred Predsedništva Srbije nalazio se veliki broj policajaca, a sabraćaj je u oba pravca bio zaustavljen.

Slavilo se svuda gde ima Srba!

Srbi u severnoj Kosovskoj Mitrovici izašli su sinoć na ulice da proslave pobede naših sportista. Nakon uspeha rukometaša proslava je počela ispaljivanjem vatrometa i petardi, a automobili su kružili do mosta na Ibru gde građani dežuraju više meseci. Građani slave i pobede vaterpolista i Novaka Đokovića. U Banjaluci se takođe slavilo. U toku rukometne utakmice ulice su bile su prazne, da bi samo nekoliko minuta po završetku meča krenula kolona vozila sa istaknutim srpskim zastavama i uz zvuke sirena.

M. Lončar

Izvor:alo.rs

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. pikado
    #1 pikado 28 siječnja, 2012, 08:05

    U poluvremenu, domaći su navijači Balića i Golužu gađali pikadom. Pogodili su svog Šešuma koji je završio u bolnici. Stradala mu je rožnica i liječnici se bore za njegovo oko!
    Divljačko ponašanje domaćih navijača završilo je nezgodom. Iako su Srbi imali namjeru pikadom pogoditi Balića ili Golužu, na kraju je nastradao igrač srpske reprezentacije Žarko Šešum.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code