TRIBINA UDRUGE FRANAK U METKOVIĆU

TRIBINA UDRUGE FRANAK U METKOVIĆU

17. listopada, 2014.

druga franak u Metkoviću Custom

Javnu tribinu ispred više od sto građana otvorio je dogradonačelnik grada Metkovića Nikola Grmoja:,,Udruga Franak ima našu punu podršku u borbi za građane koji su prevareni od strane banaka te mogu slobodno reći da su jedna od rijetkih udruga u Hrvatskoj i oni su uistinu jedna nevladina organizacija koja brine za interese hrvatskih građana koji su prevareni“.

Udruga Franak je u Metkoviću, u četvrtak 16. listopada, organizirala svoju četvrtu tribinu za građane koja je dio svojevrsne turneje u kojoj Udruga obilazi šest gradova u šest dana na Jadranu. Tribine se organiziraju s ciljem davanja pravovaljanih informacija i savjeta u slučaju „Franak“ čija je svrha davanje članovima Udruge što točnijih i adekvatnijih informacija radi učestalih telefonskih i e-mail upita nakon pravomoćne presude Visokog trgovačkog suda koja je objavljena 16. srpnja ove godine.

Grad Metković broji preko sto registriranih članova za koje će Grad izići u susret ustupanjem prostora za pravne konzultacije njihovih građana s namjerom što kvalitetnijeg informiranja o problematici kredita. U Hrvatskoj, takvu sudbinu dijeli više od 60 000 ljudi zbog kojih je Udruga organizirala javne tribine na kojima od gradova domaćina traži ustupanje prostora i financijska sredstva za daljnje aktivnosti Udruge.

Udruga Franak također informira građane o podizanju privatnih tužbi protiv banaka za koje je Visoki trgovački sud presudio ništetnost kamata u korist dužnika. Iz Udruge savjetuju kako je za pokretanje privatne tužbe potrebno imati kopiju ugovora, prvi otplatni plan, sve uplate po kreditu iz kojih je vidljivo koliko je uplaćeno anuiteta, koliko kamate, koliko glavnice i kolika je preostala glavnica nakon svake uplate te sve obavijesti o promjenama kamatnih stopa.  T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
  1. Hrvoje
    #1 Hrvoje 19 listopada, 2014, 20:22

    Probao sam vino od malina i baš je fino i opet bih ga htio probati!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code