TRIBINA NACIONALNOG FORUMA I HSLS-a O HRVATSKIM EUROPARLAMENTARCIMA

TRIBINA NACIONALNOG FORUMA I HSLS-a O HRVATSKIM EUROPARLAMENTARCIMA

6. ožujka, 2014.

Darinko Kosor Custom

Na otvorenoj tribini u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebuu srijedu 5.ožujka  čelnici Nacionalnog foruma i Hrvatske socijalno-liberalne stranke su predstavili istraživanje o aktivnostima i rezultatima hrvatskih europarlamentaraca u razdoblju od 1. srpnja lanjske do kraja veljače ove godine. Analizu, rađenu na temelju javnosti dostupnih podataka organizacije VoteWatch Europe uz korištenje metodologije Londonske škole ekonomije (London School of Economics) i Sveučilišta u New Yorku, predstavio je prof. dr. sc. Mato Palić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Osijeku i potpredsjednik Nacionalnog foruma.

 O važnosti svibanjskih izbora za izbor hrvatskih predstavnika u Europskom parlamentu na tribini su govorili i predsjednici Nacionalnog foruma dr. Nikica Gabrić i HSLS-a Darinko Kosor, ističući pri tome da se u tom najvišem predstavničkom tijelu zajednice europskih država donosi gotovo četiri  petine  odluka, propisa i zakon koji imaju izravni utjecaj na svakodnevni život svih građana u Hrvatskoj. Zato nije svejedno kakvi će zastupnici  predstavljati i boriti se za interese naše zemlje i nas kao građana.

 Nacionalni forum i HSLS, koji su  utemeljili hrvatski politički centar i potvrdili suradnju i zajednički nastup na svibanjskim  izborima za EU parlament, žele da se i svi drugi uključe u ovu raspravu, jer samo konsenzus većine jamči da ćemo imati bolje i uspješnije zastupnike.

Na donjem linku možete pronaći cjelovitu prezentaciju pod nazivom:

„Hrvatska u EU parlamentu  – Kako do političke konkurentnosti?“

https://www.dropbox.com/sh/erjxiw9rwbt74uc/it2T7OPtzX

T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code