TRI MEDALJE U KUGLANJU ZA KLARU SEDLAR

TRI MEDALJE U KUGLANJU ZA KLARU SEDLAR

18. svibnja, 2013.

SmartSizezagorjecom

Počelo je sa ekipnim zlatom za Hrvatsku, a za uz Klaru Sedlar u ekipi su još nastupile i Mirna Bosak, Valentina Pavlaković, Milana Pavlic i Ana Jambrović. Taj su rezultat ostvarile u velikom stilu i srušile su 2410 drva čime su postavile novi svjetski rekord za mlađe juniorke.

Samo dva dana kasnije Klara Sdlar je zajedno sa Helenom Bolić osvojila brončanu medalju u igri parova. Nesretno su izgubile u polufinalu od Njemica nakon pripetavanja. Naime igralo se na dva seta, a kako je rezultat bio 1:1, svaki je par imao još po tri udarca, gdje su Njemice srušile 12 drva, a Klara i Helena 9. Da su ušle u finale imali bi najmanje srebro, a borile bi se za zlato. I na kraju šlag na tortu je srebro u kombinaciji. Kombinacija je zbroj ekipnog dijela prvenstva i rezultata u pojedinačnom dijelu natjecanja i u kuglačkom svijetu najviše se cijeni.

U pojedinačnom dijelu završila je na četvrtom mjestu, a od četvrte medalje dijelilo ju je samo jedno, jedino drvo, dok ju je od srebra dijelilo četiri drva. Ovo je sjajan kraj jedne velike sezone gdje je sa svojim ekipom, Zagreb-Zaboky osvojila  Prvenstvo Hrvatske, a imaju veliku šansu osvojiti i kup. Kada nije imale obaveze u Zagreb-Zabokyu na dvojnu je  registraciju nastupala za Zabok II u III. HKL-sjever. Klara nije samo dobra sportašica, ona je vrlopristojna i stabilna djevojka koja oduševljava svojom jednostavnošću.

Inače obitelj Sedlar je pravi primjer sportske obitelji. Kuglanjem ih je „inficirao“ otac Robert koji uspješno nastupa za momčad Zaboka u II. HKL-sjever. Klara je treća osvajačica svjetske medalje u obitelji Sedlar. Berbu je otvorila sestra Lucija koja je pojedinačno postala svjetska viceprvakinja u kadetskoj dobi na SP u Zadru, a najstariji od njih, brat Filip, ima ekipno srebro sa SP iz Njemačke (Detenheim).

IZVOR:www.zagorje.com T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code