TREĆA HRVATSKA

TREĆA HRVATSKA

4. rujna, 2013.

 

b85bad06928f2d0d35c2134f9b8f6a73 header
Potrebna je ako želimo poštenu i demokratsku državu

Piše: Saša Radović
Na rujanskom redovnom sastanku predložit ću da „Inicijativu za Drugu Hrvatsku“ preimenujemo u „Inicijativu za Treću Hrvatsku“. Naime, Prva Hrvatska Tuđmana i Sanadera može se slobodno nazvati državom zločinačke HDZ-ove vlasti.  Račanova i Milanovićeva Druga Hrvatska, država je SDP-ove tolerancije kriminala, opće nepravde i zabijanja posljednjeg čavla u lijes Hrvatske. Taj posljednji čavao zove se Lex Perković.
Ako želimo poštenu, slobodnu i demokratsku državu treba nam – Treća Hrvatska!
Znakovito je da se stvaranje treće opcije – okupljanje novih grupacija nastalih iz sfere ne stranačja, polako ali sigurno širi i iz stranačkih struktura. Tvrda kora partijske žabokrečine koja razara svaku individualnost članova stranaka puca i zatucana dogma stranačke stege povlači se pred ogoljelom hrvatskom stvarnošću. Vjerni članovi, do nedavno opijeni shemama stranačkih programa, strategija i smjernica, vide pred sobom gladnu sutrašnjicu – odlaze i svrstavaju se u treću opciju! Za novi impuls o slobodnom razmišljanju, ali i za otrežnjenje iz sna o hrvatskoj demokraciji „zaslužan“ je upravo spomenuti, posljednji komunistički čavao u lijesu – hrvatska globalna sramota – afera Lex Perković.  
O Lex Perkoviću govorilo se, pisalo i gledalo previše. No, i to „previše“, premalo je u odnosu na sramotu koju nam je nanijela hrvatska vlast. Dva dana prije ulaska u EU, Leko i saborski partijski poslušnici amnestirali su udbaške ubojice. Anticivilizacijskim, antireligijskim i neljudskim mjerilima prevarili su 4,5 milijuna hrvatskih građana i 498 milijuna građana EU. Možemo se nadati da ostalih, pismenih i nepismenih 6,5 milijarda stanovnika planeta Zemlja nisu čuli za ovu sramotu naše male balkanske države. No, onim pismenim koji su pročitali ili nepismenim koji su čuli priču Lex Perković – ostaje jedino da pljunu na politiku Republike Hrvatske i na njezine pasivne građane.

ZLOČINCI I ZLOČESTA EUROPA

Može li gore? Može! Nakon saborskog igrokaza, premijer Milanović nastavio je još žešće uvjeravati svoj puk u nevinost Titovih zločinaca koji su bez grižnje savjesti likvidirali hrvatske domoljube. Nema tu – bilo je ili nije bilo! – gomile kostiju hrvatskih antikomunista trunu u Njemačkoj, Francuskoj, ostalim državama, ali i u domovini Hrvatskoj. Pokušao nam je Milanović prodati naivnu priču da je kazna za ta svirepa izdajnička ubojstva manje važna od navodne nejednakosti članica EU i o inferiornosti Hrvatske prema ostalima. Taj problem, pravo nekih članica EU o ne izručivanju – druga je tema i nema nikakve sveze s Lex Perkovićem i grobovima likvidiranih domoljuba. Trebalo je poštivati staro pravilo rimskog prava: „Pacta sunt servanda“. Ugovori obvezuju! Što znači odmah Josipa Perkovića i njegovu udbašku kliku isporučiti Njemačkoj po dogovorima i ugovorima koje je Hrvatska potpisala. A, zatim danas, sutra ili bilo kada, moguće je ispravljati ono što ne valja u klubu EU u koji smo se upisali. Bilo je moguće to i jučer, Hrvatska je mogla legitimno postaviti pitanje o pravu izuzeća nekih zemalja u vrijeme pregovora o aquisu (europskoj pravnoj stečevini).
Bizantijska dvoličnost našeg premijera u samom početku afere doživjela je kritiku nekih partijskih suradnika (Antičević, Grbin…), ali i koalicijske potpredsjednice Vesne Pusić. No kako je vrijeme teklo i Milanovićevi nastupi jasno su upućivali na čvrstu obranu zločinaca od zločeste Europe, poslušnici okreću ploču. Sve se mijenja, ponajviše „mišljenja“ partijskih aparatčika. Na TV opet nastupa spomenuti Peđa Grbin. Vrti se nova, kontra priča od one nedavne. Grbin u afektivnom monologu zdušno veliča Milanovićev gard protiv EU. Ignorira pitanja voditeljice emisije i završava u stilu pileta Kalimera: „To je nepravda!“ – nepravda Europe prema Hrvatskoj – jer smo novi, mali članovi. Nikako ne izručiti Perkovića i comp.! Počinje masovna partijska i nepartijska (Damir Kajin) podrška velikom vođi.

INTERES I STRAH

Šok, 28. kolovoza 2013.! Događa se povijesni SALTO MORTALE Zorana Milanovića, slično otvaranju usta i gutanju samog sebe! Naš premijer se pokrio ušima i odustao od slijepe obrane zločinaca. Premijer Tigar preko noći postaje mazljiva Maca. Hrvatska će podržati europske norme.
Uzroke sloma „LP“ suvišno je tražiti. U kuloarima, u kafićima i kućnom šapatu čule su se razne varijante. Neki kažu da je Milanović sastavni dio udbaškog klana, neki spominju razotkrivanje detalja milijunskih kredita, u igri su i dvije misteriozne žene (Ž. i M.), pa dogovori Milanovića i Angele Merkel (sprječavanje otkrivanja veze UDBA- njemačke službe). Spominje se i premijerova zaštita crnog kapitala kao i udbaška prijetnja likvidacijom. Napoleon je rekao da ljude tjeraju na akciju samo interes i strah. Teško je pretpostaviti da je našeg premijera na „LP“ tjerao interes. Direktna i indirektna primanja uz kraljevske privilegije premijera i njegove obitelji, u prosjački siromašnoj Hrvatskoj, bile bi dovoljne i jako pohlepnom čovjeku. Tu su i Zoranova „prijateljevanja“ s tajkunima. Ono drugo, strah i prijetnje, daleko su prihvatljivija varijanta.
Davne 1988. godine, meni bliska osoba, istražni sudac u Rijeci (M.B.), dobio je prijetnju ove iste današnje grupacije o kojoj pišemo i zbog koje je Hrvatski sabor donio sramotni Lex Perković. Ukoliko sudac ne postupi „kako treba“ ubit će mu najprije kćerku, a zatim i njega! UDBA  je ostala UDBA, no danas je bogatija, umrežena s državnim institucijama i još bolje organizirana. Može prijetiti svakome od nas, pa i premijeru. I izvršiti prijetnju.
Gornji tekst u svim detaljima rezultira zaključkom da je ova pseudo komunistička vlast SDP-a, aferom „Lex Perković“ stavila točku na „i“ ostacima svoga kredibiliteta. U toj ružnoj priči imamo sve značajke crnih priča o bogatim kriminalcima, o korumpiranim političarima, o prijetnjama, o organiziranom klanu ubojica i vlasti… Uz suludo Linićevo divljanje po najsiromašnijim slojevima društva (uz njegove dubajske noći i ljetovanja s tajkunima) i uz Bajićev (DORH) koji štiti bogate i progoni prijavitelje kriminala – Milanovićeva afera „LP“ prevršila je svaku mjeru. Premijerov salto mortale dobar je znak, ali nedovoljan za ozbiljnu rehabilitaciju.
Nikada, više nikada Hrvatska neće sprati ljagu sa sebe – zbog obrane zločinaca, Titovih udbaških ubojica! Ni jedan homo sapiens – (umni čovjek) živo biće koje ima visoko razvijen mozak sposoban za apstraktno razmišljanje i rješavanje problema – ne može prihvatiti nekažnjena ubojstva u svom ili u bilo kojem narodu.
HDZ-ovu pljačku Prve Hrvatske i uništavanje ostataka Druge Hrvatske od strane reformiranih udbaša – treba što prije sahraniti u dubinu prošlosti! Iz močvare pohlepe, kriminala i nemorala mora isplivati – poštena Treća Hrvatska.

Anno Domini MMXIII.T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Guest
  #1 Guest 7 rujna, 2013, 08:18

  … valjda misliš na autora ovog članka, on je s obje noge u bajboku, … hahaha.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. prištavi
  #2 prištavi 5 rujna, 2013, 15:50

  …ova trojica, hahaha, već su u bajboku jednom nogom ..

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Guest
  #3 Guest 4 rujna, 2013, 11:20

  [quote name=”fernando”]Ne znam bih li se smijao ili plakao na ova imena.[/quote]
  Njima će “to” biti svejedno … naročito, budućoj premjerki, Vesni Pusić.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. fernando
  #4 fernando 4 rujna, 2013, 08:46

  Ne znam bih li se smijao ili plakao na ova imena.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code